Kikapcs

Cukiság a hétvégére: jön az Állatok Világnapja, izgalmas programokkal készül a Vadaspark is

Az Állatok Világnapja, és a hozzá kötődő Örökbefogadók napja az egyik kiemelt esemény az állatkertek életében. Ekkor, a Szegedi Vadaspark hagyományai szerint több állomásos játékra várják a családokat, és ekkor fogadják örökbefogadóikat is egy állatkerti szülői értekezletre. Idén, folytatva a tavalyi hagyományt, október 3-án, vasárnap, az örökbefogadóikat több állomáson fogadják, ahol mindent megtudhatnak örökbefogadott kedvencükről, de akik látogatóként érkeznek a programokra, azok sem maradnak hoppon.

A Szegedi Vadaspark honlapján azt írják, hogy több érdekes és izgalmas állomással készülnek mindenkinek 10 és 16 óra között. A Zsiráfház teraszán a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya játékos feladatokkal hívja fel a figyelmet az állatvédelemre, amelyhez szorosan kapcsolódik a Madárbarát kertben felállított állomás is, ahol a CITES-ről tudhatnak meg minden fontos dolgot az érdeklődök. De lesz itt bátorságpróba is, hiszen igazi érdekességeket rejtenek a tapogatóládák, de csak a legbátrabbak szállhatnak versenybe a cukorkákért.

AZ ELMARADT VIPERANAPOT IS PÓTOLJÁK

Az elmaradt Vipera-napot is pótolják, hiszen az Állatok világnapján a Sancer-tó melletti lakhelyükön közelebbről is megismerkedhetnek a látogatók Magyarország legveszélyeztetettebb gerincesével, a rákosi viperával. A LIFE által támogatott rákosivipera-védelmi program, illetve a Rákosivipera-védelmi Központ támogatásával és szakértő segítségével mutatják be a legritkább kígyófajunkat. A kisebbekre is gondoltak, hiszen a kézműves asztalnál játékos feladatokkal, színezőkkel és rejtvényekkel üthetik el az időt a gyerekek, és a mozogni vágyóknak is kedveznek egy izgalmas ügyességi pályával. A részletes program így néz ki:

OKTÓBER 3, VASÁRNAP


10.00-13.00Zsiráfház

  • Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály állatvédelmi állomás a teraszon

10.0-16.00 – A Madárbarát kert melletti állomások

  • A borjúfóka medence után, a főút mellett: Kreatív asztal színezőkkel, feladványokkal
  • A Természetvédelmi Oktatóközpont előtt: Ne vedd, védd! CITES és minden, ami állatvédelem, bátorságpróba, állati nehéz rejtvények

10.00 – 16.00 – Ügyességi pálya az Elefántház előtti úton

14.15 – Rákosi viperák bemutatása a Sancer-tó partján lévő terráriumuknál

OKTÓBER 4, HÉTFŐ

Program óvodai és iskolai csoportok számára.

10.00 – 16.00 – A Madárbarát kert melletti állomások:

  • A borjúfóka medence után, a főút mellett: Kreatív asztal színezőkkel, feladványokkal
  • A Természetvédelmi Oktatóközpont előtt: Ne vedd, védd! CITES és minden, ami állatvédelem, bátorságpróba, állati nehéz rejtvények

10.00 – 16.00 – Ügyességi pálya az Elefántház előtti úton

10.00-12.00 – Terráriumházban:

  • találkozás “nemszeretem” állatokkal

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb