Sport

“A Pick Szeged ereje a játékosok mentalitásában rejlik” – interjú Juan Carlos Pastor-ral

Kő kemény időszakot tudhat maga mögött a Pick Szeged, hat magyar bajnoki, három Bajnokok Ligája-találkozó mellett négy felkészülési összecsapás is a Kékek mögött. A csapat portálja Juan Carlos Pastor vezetőedzőt kérte meg, hogy értékelje az eltelt időszakot. A Mester úgy látja, a hozzáállás és mentalitás az, ami igazán nagy lendületet ad a csapatnak.

“Jó úton vagyunk, az eredmények is jók, de nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is javulnunk kell mind csapat, mind egyéni szinten. Főleg a fiatal játékosok tudnak még fejlődni, bennük sokkal több van. Úgy gondolom, a rutinos játékosok is tudnak előrelépni, és még többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Fontos lesz, hogy a csapat megtartsa azt a sok jót, amit az eltelt időszakban mutatott, mert erre lehet építkezni. Védekezésben és támadásban is tudunk tanulni. Szeretnénk több játékost használni, méghozzá magas szinten” – értékelte az erősségeket és a hiányosságokat Pastor, aki szerint a mostani, meccs nélküli hét arra lesz jó, hogy az alaptaktikát újból átvegyék, sőt új elemeket is elsajátítsanak. “Nem szeretek nem játszani, és jó lett volna az egész csapattal dolgozni, de ez a válogatott kötelezettség miatt nem valósulhat meg” – nyilatkozta arra utalva, hogy a magyar válogatott játékosok csütörtöktől edzőtáborba vonulnak, a többiek viszont itthon készülnek.

A HOZZÁÁLLÁS ÉS A MENTALITÁS, AMIBEN ELŐRE LÉPETT A CSAPAT

“A hozzáállás és a mentalitás az, amely igazán tetszett. Ez adja jelenleg a megszerzett pontokat a csapatnak, és ezért is játszunk ilyen magabiztosan. Ez nagyon jól működik, de mindig azt kérem a fiúktól, hogy gyorsabban tanuljanak” – mondta a vezetőedző, aki szerint abban lehetne még javulni, hogy amit megbeszélnek, azt megvalósítják a meccseken, mert lesz olyan időszak, amikor egy-két nap lesz felkészülni a következő találkozóra.

A MÁSIK CSOPORTBAN NAGYOBB NEVEK VANNAK


Sokan úgy vélik, a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged csoportja könnyebb, mint a másik. Az ezt firtató kérdésre azt válaszolta, mindkét csoport erős, iszonyatosan nehéz idegenben meccset nyerni. “A másik csoportban nagyobb nevek, komoly múlttal rendelkező klubok szerepelnek, de az eredmények nálunk azt mutatják, hogy a csoportunkban nehéz pontokat szerezni bárki ellen is” – magyarázta Pastor Mester.

EGY HÉT MÚLVA AZ ELVERUM-MAL CSAP ÖSSZE A PICK SZEGED

“Ugyanúgy kell felkészülnünk, mint bármelyik meccsre. Nem baj, hogy játszottunk velük, az a jó, hogy ismerjük egymást” – nyilatkozta a norvég Elverum Handball elleni, jövő csütörtöki meccs kapcsán. A nyáron két edzőmeccset is játszott a két csapat, viszont amit mostanában látott a norvég csapattól, az egészen más, mint amit itt, Szegeden játszott. Úgy véli, jó és fiatal csapatról van szó. Jó kézilabdát játszanak, vigyázni kell velük, mert a legnagyobb erősségük a fegyelem, és ezt hatvan percig képesek végigtolni. Nem nézik az eredményt, csak mennek előre. Nehéz találkozó lesz, nagy koncentrációra lesz szükség Juan Carlos Pastor szerint.

A teljes interjút IDE kattintva tudod elolvasni, ahol a vadonatúj #Kékek podcast-et is megtalálod.

Fotók és forrás: Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb