Közélet

Nem ment át a Cserepes Sori Piac területének eladása a szociális bizottságon

Nagy meccsek mennek a Cserepes Sori Piac területének eladása kapcsán, miután tegnap a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság megszavazta az előterjesztést, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság mai szavazásán elhasalt a dolog. Nem ez volt az egyetlen izgalmas tétel, jövünk a legfontosabb történésekkel a mai ülésről!

CSEREPES SORI PIAC: ELADJUK VAGY NEM ADJUK?

Többek között a Cserepes Sori Piac területének eladása volt a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság keddi ülésének egyik fő programpontja, mint megtudtuk, összesen 466 millió forintról indulna a licit (310 millió forint pályázati alapár plusz további 156 millió a placcért). A tegnapi bizottság megszavazta az előterjesztést, azonban a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerda délután elkaszálta azt. A Botka Lászlóhoz köthető tagok egy kivételével igennel voksoltak,

  • Chovanecz Kata, Szabó Bálint és Berta Róbert nemmel szavazott,
  • Koromné Fenyvesi Rózsa pedig akárcsak tegnap Binszky József, tartózkodott.

Eddig a Cserkó-eladás kapcsán két bizottság igennel, egy nemmel voksolt, a pénteki közgyűlésig hátra van még két ülés. Egy valami biztos, nagy meccsek várhatóak, főleg péntek délelőtt, a városházán.

WELCOME TO SZEGED, TRAM TRAIN!

A mai bizottsági ülésen a tram-train is téma volt, úgy fest, alaposan meg fogja kérni a szegedi városvezetés az 1-es villamospálya használatának árát:

A ma meghozott döntés értelmében csakis akkor gurulhat Szegeden a tram-train, ha a MÁV-Start egy 50 milliós szerződést köt az SZKT-val, akinek így elég busás kis éves jövedelme keletkezik majd a befizetett összegekből. Ezt az önkormányzati cég a megnövekedett költségekre fordítja majd.

KUTYAFUTTATÓK, ÚJ GYEPMESTER, TÖBBÉ NINCS “CSAK ÚGY” LAKHATÁSI ÉS GYÓGYSZERTÁMOGATÁS

A bizottsági ülésen többek között téma volt, hogy:

  • ezentúl nem kapnak kérelem nélkül lakhatási és gyógyszertámogatást a szegediek, ezentúl pályázni kell majd ezekre,
  • a város gyepmesteri feladatait a Szegedi Vadaspark veszi át,
  • kutyafuttatókat hoznak létre Szőregen, a Pálya téren és Szegeden, a Búvár tónál is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb