Közélet

Zajlik az előválasztás: Botka és Mihálik Dobrev ellen, Fekete-Győrt megpofozták, ma este összecsapnak a jelöltek (frissítve)

Akár érdekel a politika, akár nem, rendkívül izgalmas perceket hozott az ellenzéki előválasztás második fordulója. Az előző 24 óra eseményei közé jutott Dobrev vs Márki-Zay háború, felpofozott Fekete-Győr András és természetesen szegedi szál is. Szerda reggeli villámösszefoglalónk érkezik, pártsemlegesen, a Szeged365.hu-n!

I THINK THIS IS THE END OF A BEAUTIFUL FRIENDSHIP

Ellenzéki politikusok barátságos versengéseként indult, a második forduló első napjaira viszont egy Dobrev – Márki-Zay állóháborúvá vált az ellenzéki előválasztás:

  • Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az első fordulóban látott, a határokat át nem lépő tisztességes versenyt Márki-Zay Péter pár nap alatt Trump típusú élet-halál harccá változtatta. A DK jelöltjhe szerint a recept jól ismert, “ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről, minél nagyobb a hazugság, annál jobb”, majd hozzátette, hogy gyűlölködést és hazug lejáratókampányt folytat hódmezővásárhelyi ellenfele. “Legyen világos, ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem tudja egyben tartani az ellenzéki összefogást” – fejtette ki Dobrev Klára.
  • Látványosan Márki-Zay Péter mögé fordult az országos baloldali sajtó, akik furcsa módon olyan dolgokat is elnéznek Hódmezővásárhely polgármesterének, mint a Dobrev Klára első fordulós teljesítményét méltató, kissé hímsoviniszta nyilatkozat vagy a korábbi, gyerekverős kijelentései. A politikus alaposan megrázta a balhéfát, a hétvégi “melegezést” követően 444.hu-nak adott interjújában kedden olyanokat talált mondani, hogy azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik. A politikus az ATV-ben hazaárulónak nevezte Dobrev támogatóit, olyan embereknek, akiket a családjuk is megvet. A kijelentésért a Szombathelyen tartott rendezvényén elnézést kért, ennek dacára a Facebook még ma reggel is feldobta az alábbi, fizetett hirdetést:
Mintha ezt már láttuk volna valahol (Botka Lászlót Magyarország miniszterelnökének Facebook oldal): a politikus helyett egy látszólag tőle független közösségi média oldal viszi tovább a kardot. Közös a mester?

Valahogy azt érezzük, a feszültség csúcsa ma este jön, szerda este fél hétkor kezdődik a harmadik miniszterelnök-jelölti vita, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter főszereplésével, az RTL Klubon. Az elmúlt két nap nyilatkozatai és vádaskodásai után fincsi lesz.

BOTKA LÁSZLÓ UTÁN MIHÁLIK EDVIN IS DOBREV KLÁRA ELLEN FORDULT

Az évek óta köztudott Botka-Gyurcsány ellentét után egyértelmű volt, hogy a kieső Karácsony Gergely helyett a szomszéd polgármestert fogja támogatni Szeged első embere, aki hétfő reggel együtt szavazott Márki-Zay Péterrel:

A polgármester után Mihálik Edvin is Dobrev Klárával fordult szembe, aki egy keddi Facebook posztban azt írja, bár rengeteg dologban gondol mást, mint MZP, mégis Hódmezővásárhely polgármesterét támogatja. Ugyanebben a bejegyzésben azt is leírja, hogy a Fidesznek az lenne a legjobb, ha az előválasztást Dobrev Klára húzná be.

KITÖRT A BUNYÓ, MEGÜTÖTTÉK FEKETE-GYŐR ANDRÁST

A Momentum hétfői sajtótájékoztatóján egy férfi megütötte az ellenzéki párt három tagját, illetve égő cigarettát dobott a résztvevők közé, a sértettek megtették a feljelentést – közölte kedden a Momentum sajtóosztálya. A Széll Kálmán téren kitört attrocitás során a frissen lemondott Fekete-Győr András is kapott egy pofont, az esetről videó is készült:

Mint a Police.hu írja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves V. Pétert előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi nem tett vallomást.

FRISSÍTVE (09:48): REKORDOT DÖNTÖTT A KEDDI NAP

Megdőlt a rekord, adta hírül az Előválasztás 2021 oldal: közel 97 ezren szavaztak kedden. Mint írják, kétszereplőssé vált miniszterelnök-jelölti versengés feltüzelte az ellenzéki szavazókat, a nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

  • Sátorban megjelent: 77.432 fő.
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 19.348 fő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb