Kikapcs

Szeged365 Kisokos: nyitva vagy nincs nyitva, ez itt a kérdés Szegeden, október 23-án

Nemzeti ünnep illetve munkaszüneti nap lévén az egyik leggyakoribb kérdés, hogy vajon milyen bolt, piac vagy szükség esetén melyik gyógyszertár van nyitva és meddig, illetve mire számíthatunk a közlekedés terén a napfény városában. Ahogy minden hasonló alkalommal, ezúttal is utánajártunk ezeknek a tudnivalóknak és örömmel soroljuk őket Nektek, a Szeged365 olvasóinak. Persze, amint befut egy-egy újabb infó is, azonnal frissítjük a listát.

TESCO

Október 23-án, szombaton áruházaik zárva tartanak. 24-én, vasárnap már rendes nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat.

ÁRKÁD SZEGED

Mint általában minden nemzeti ünnep alkalmával, az Árkád Szeged boltjai és éttermei ezen a napon zárva tartanak. Vasárnap azonban megnyitják a kapukat a vásárlók előtt.

SZEGED PLAZA

Az üzletek, szolgáltatók többsége zárva lesz, néhány egyedi kivétellel, akik a megszokott nyitvatartás szerinti időben várják vásárlóikat, illetve vendégeiket.

SZUPERMARKETEK, ÜZLETLÁNCOK

A régen csak ABC áruházakként ismert boltok mai megfelelői zárva lesznek. Vasárnap viszont a szokott módon tartanak nyitva.

POSTAHIVATALOK

Idén sem fogadják ügyfeleiket október 23-án a postahivatalok dolgozói. Levelet, csomagot feladni és átvenni, csekket befizetni stb. legközelebb a hétfői napon lehetséges.

Mindemellett rendszerfrissítés miatt várhatóan szombat déltől éjfélig a posta.hu nem, vagy csak részlegesen lesz elérhető – olvasható a Magyar Posta közösségi oldalán.

Az alkalmazások közül többek között az ePostakönyv, címiratkitöltő, a vámügyintézéshez kapcsolódó online fizetés és dokumentumletöltés is szünetel majd.

Megemlítik továbbá, hogy a vámkezelt küldemények online fizetését a karbantartás miatt meghosszabbított határidővel biztosítják.

KORMÁNYHIVATAL, KORMÁNYABLAK, OKMÁNYIRODA

Hivatalos ügyeinket a nemzeti ünnepektől eltekintve is csak hétköznapokon intézhetjük, így van ez ezen a hétvégén is.

GYÓGYSZERTÁR

Az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást az október 23-i hétvégén. Ne legyen rá szükség, de ha mégis, Szegeden a Klauzál téri Kígyó Patika áll rendelkezésre 8:00-20:00-ig.

Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

PIACOK

Mars téri piac

A Szeged Éléskamrája szlogenjéről is ismert piac október 23-án 04.00-13.00 óráig teljes választékával várja vásárlóit

Heti Piac

Az új helyére, a Röszkei út szomszédságába költözött „Cserkó” a szokásos piac mellett játékbörzével is várja a kicsiket és nagyokat: a használt, megunt játékok új gazdára lelhetnek ezen a szombaton.

KÖZLEKEDÉS

Nemzeti ünnep lévén október 23-án munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint közlekednek az SZKT járatai. A parkolást tekintve is a munkaszüneti napra vonatkozó rendelet érvényes, vagyis a parkolás díjmentes.

AZ OKTÓBER 23-I SZOMBATI ÜNNEPNAPON NYITVA TARTÓ KIVÉTELEK

• a benzinkutak
• az önálló virágboltok
• az újságosok
• az édességboltok
• egyes vendéglátó- és szórakozóhelyek
• a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögött

JÓ HÍR, HOGY EZÚTTAL SEM LESZNEK JÁRVÁNYÜGYI KORLÁTOZÁSOK, ILLETVE MUTATJUK A SZEGEDI ÉS FŐVÁROSI PROGRAMOKAT:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb