Közélet

Levelet kaptam, lájf! A kormány e-mailben bíztat a harmadik oltás felvételére

Nem maradt magányosan a levélfiókunk a hosszú hétvégén (sem). A dologgal nem voltunk egyedül, a kormány többmillió magyarnak – és feltehetően több tízezer szegedinek – küldött körbe egy, a harmadik oltás felvételére bíztató e-mailt. Mint írják, a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet.

“A koronavírus-járvány negyedik hulláma elérte Magyarországot is. Egész Európában, így hazánkban is nő a betegek száma. A most terjedő delta vírusmutáns gyorsan terjed, és súlyosabb megbetegedést képes okozni. A legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak” – küldte körbe e-mailben a kormányzati tájékoztatási központ.

Magyarország az elsők között tette lehetővé a harmadik oltás felvételét, és az eddig beoltott  5 millió 950 ezer emberből 1 millió 191 ezren már fel is vették azt. Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen.

A VÉDETTSÉG NÉHÁNY HÓNAP ELTELTÉVEL GYENGÜLHET

Az e-mailben felhívják az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz, ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás.  “Javasoljuk, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra” Ezt egyébként IDE kattintva lehet megtenni.

A kormány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak. A levélben arra kérik őket, hogy saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást.

DRÁMAI SZÁMOKKAL ZÁRJUK A HOSSZÚ HÉTVÉGÉT

Röviden, múlt hétvége szorozva kettővel. 11.211 honfitársunk kapta el a hétvégén a koronavírust, az új fertőzött, péntek reggel óta újabb 152 beteg hunyt el. Csongrád-Csanád megyében is aggasztóak az adatok, mifelénk 720 új esetet regisztráltak 3 nap alatt. A tendencia sem éppen megnyugtató, főleg az egy héttel ezelőtti hétvégi összesítővel összehasonlítva:

  • fertőzöttek száma országosan: 11.211 / 6688
  • ugyanez Csongrád-Csanádban: 720 / 544
  • egy hétvége alatt elhunytak száma: 152 / 75

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb