Mindenmás

Súlyos baleset történt, árokba borult egy busz Hódmezővásárhelyen, az ATEV-nél (frissítve)

Eddig tisztázatlan okokból felborult egy busz Hódmezővásárhely határában, Székkutas irányában az ATEV Zrt. telephelye előtt, a 47-esen – tudtuk meg olvasóinktól. A dolog annyira friss (reggel 7 előtt pár perccel történt meg a baj), hogy cikkünk megírásának pillanataiban érnek ki a tűzoltók, mentők és rendőrök. A helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, több személy is tartózkodott a járaton, amint érkezik információ a sérülés mértékéről, cikkünk frissülni fog.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

FRISSÍTVE: MEGÉRKEZETT A KATASZTRÓFAVÉDELEM KÖZLEMÉNYE

Árokba hajtott, és az oldalára borult egy busz a 47-es főút 193-as kilométerénél, Hódmezővásárhely térségében, a Székkutas felé vezető szakaszon – írja a katasztrófavédelem. A balesethez a hódmezővásárhelyi, az orosházi és a szegedi tűzoltókat riasztották. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Az érintett szakaszt a mentés idejére lezárták.

SÉRÜLTEK IS VANNAK, MENTŐHELIKOPTER SZÁLLT LE A HELYSZÍNEN

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, egy honvédségi magánbuszról van szó, a járaton többen megsérültek. A Rádió 7 arról számolt be, hogy 5-6 mentő érkezett a balesethez. Az autósorban várakozó Szeged365 olvasóktól azt az információt kaptuk, hogy a helyszínen már egy mentőhelikopter is leszállt.

FRISSÍTVE, 2.0.: TIZENKÉT SÉRÜLT VAN, EGY SÚLYOS

Nyolc mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak a Hódmezővásárhely határában történt buszbaleset helyszínre. A mentőszolgálattól úgy tudjuk, 12 fő sérült meg, egy fő súlyosan, tizenegy pedig könnyebben.

Nem hivatalos információink szerint a mentők a szegedi, hódmezővásárhelyi és szentesi kórházakba vitték a sérülteket. A rendőrségtől azt az információt kaptuk, hogy a teljes útzár már megszűnt, a Székkutas felé vezető oldalon a forgalom lépésben, rendőri irányítás mellett halad.

FRISSÍTVE 3.0.: FELOLDOTTÁK AZ ÚTZÁRAT, VAN EGY ÚJABB SÉRÜLT

“Kollégáink az útlezárást feloldották, de a műszaki mentés idejére az arra közlekedők fokozott figyelmét kérjük” – írta közleményében 11 után a Csongrád-Csanád Megyei RFK. A mentőktől úgy tudtuk, 12 sérült van, a rendőrség ezzel szemben 13-ról számolt be, az egyikőjüket súlyos állapotban vitték kórházba.

FRISSÍTVE 4.0.: TÉNYLEG KATONÁK VOLTAK, MEGSZÓLALT A HONVÉDELMI MINISZTER

Bár nem hivatalos forrásból már a reggeli órákban is megírtuk, hogy honvédelmi busz szenvedte el a reggeli balesetet, nemrég a Honvédelmi Minisztérium közleménye hivatalosan is megerősítette értesüléseinket. A HM arról adott hírt, hogy:

  • a járművön tartózkodó 12 személyből egy súlyos sérült volt, aki egyébként a busz vezetője, egy polgári személy,
  • a honvédség munkatársai közül egy személynek a lába,
  • egy másik személynek pedig az állkapocs csontja tört el,
  • kilencen könnyebben sérültek meg.

Fotók: MTI // Donka Ferenc, Csongrád-Csanád Megyei RFK, HMVHLY carlife, Szeged365 olvasók

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps Consulting Company
'Fel a tetejéhez' gomb