Közélet

Ma reggelre eltűntek a Klauzál téri pálmafák

Mielőtt még valaki értesítené a TEK-et, szólunk, csupán fagymentes helyre vitték a Klauzál tér mediterrán hangulatáért felelős négy óriáspálmát és a polgármesteri hivatal előtti leandereket. Mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, megjöttek az első hajnali fagyok, ezért javában zajlik a városrészi központokon és a Belvárosi híd oszlopain kint lévő muskátlik begyűjtése is.

A növények a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén telelnek az idén is, tavasszal pedig, amint az időjárási körülmények engedik, visszaköltöztetik majd a több mázsás cserepeket a belvárosba. Az idén ez április elején történt meg, akkor így festett az összkép (fotók: Nyitrai Szilárd):

Mint Makrai Lászlótól megtudtuk, a közterületi pálmák, leanderek és muskátlik elszállításával párhuzamosan elkezdték az állandó jelleggel kint hagyott karácsonyi díszek ellenőrzését, egyben a raktárban lévő darabok kiszállítását és felszerelését, ha már a Klauzál tér volt cikkünk fókuszában, ma reggelre ilyen meglepetések vártak bennünket a kandellábereken:

Köszönjük szépen az olvasói fotókat Borkának!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb