Szegedi Arcok

Újra előkerült a Táskás Ember, az ÁRKÁD Szeged mögött csípték el

Találós kérdés, 50-es éveiben járó, kopasz, magában beszélő férfi, aktatáskával, jellemzően Szeged és környéke forgalmas helyein – kire gondoltunk? Naná, hogy a jó öreg “Kergetőfantom” vagy másik nevén “Táskás Ember” a megfejtés. A lassan már szuperhősi magasságokba törő delikvenst hosszú megszakítás után Szegeden látták kedden, köszöni, jól van.

GOTHAMNAK BATMAN, DETROITNAK ROBOTZSARU, SZEGEDNEK P@CSAEMBER ÉS KERGETŐFANTOM

Ha lemaradtál volna a 2021-es év szegedi karakterének genéziséről, íme egy kis összefoglaló az eddigiekről. A férfi először év elején tűnt fel, olvasóink arról számoltak be, hogy a 47-esen, Szeged és Algyő között egy aktatáskával rohan(gál)ó férfit láttak. Az illető a leírások alapján általában békés, azonban gyakran magyaráz vagy kiabál magában, ami meglehetősen ijesztővé teszi.

Persze volt, hogy kevésbé volt kedves, márciusban például egy kicsit megkergette Betti nevű olvasónkat. “Sokszor szoktam futni Szeged és Algyő között. Van, hogy barátokkal, vagy a lányommal, de legtöbbször egyedül. Tegnap is egyedül futottam a bicikliúton, és az algyői vasútállomástól mintegy 400 méterre lehettem, amikor észrevettem, hogy egy aktatáskás férfi befordult velem szemben” – mesélte tavasszal a szegedi hölgy, akit elmondása szerint ordibálva kergetett meg delikvensünk. Végül nem bántotta, csak szimplán “lekopott” egy idő után.

Hosszú hónapok hallgatása után októberben ismét előkerült a Táskás Ember, az egyik hódmezővásárhelyi autós csoportban arról számoltak be, hogy Algyőnél rohant át a 47-es úttestén, frászt hozva az autósokra, természetesen táskával a kezében.

MOST NEM KERGETETT MEG SENKIT, CSAK SÉTÁLT, KITARTÓAN, MAGÁNYOSAN

Az alábbi fotók a Makón élek Facebook-csoportba kerültek fel, mint egy Tibor nevű felhasználó írta, “itt van Szegeden, él és virul”. A képeken hősünk a Boros József és a Bakay Nándor utcák sarkán masírozik, de a júzerek többek között arról írnak,

  • hogy többek között Hódmezővásárhelyen, a Népkert Vasútállomásnál (ma reggel 8-kor),
  • Algyőnél, a 47-essel párhuzamosan futó kerékpárúton (ma délelőtt 10-kor),
  • és Szegeden, a Praktikernél is látták az illetőt.

Kiabálás, kergetőzés nem volt. Két dologban biztosak vagyunk: az egyik, ha tényleg gyalog tette meg a mai Hódmezővásárhely-Algyő-Szeged távot, mocsok jó kondiban lehet, a másik pedig, hogy őt bizony nem idegesítik a csillagászati magasságokban tomboló üzemanyagárak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb