Közélet

Nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi SPAR-dolgozók számára

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát, közölte a társaság. Mint korábban írtuk, hasonló a helyzet a másik két szegedi shopping-nagyágyú Tesco és LIDL esetében is.

A cég közleményében arra is emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány kitörésekor plexiket telepítettek a pénztárakhoz, és megtöbbszörözték a napi takarítások, fertőtlenítések számát az áruházaikban. A maszkokat is ők adják a dolgozóiknak. A helyzet nagyjából ugyanez a 13 ezer főt foglalkoztató Tesco és a hamarosan harmadik szegedi üzletét is megnyitó, 6 ezres kollektívával bíró LIDL esetében is:

NOVEMBER ELSEJÉTŐL LÉPETT HATÁLYBA A RENDELET, AMELY ALAPJÁN A MUNKAADÓK ELŐÍRHATJÁK AZ OLTÁST

Még az október 28-i Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy három járványügyi intézkedésről döntöttek. Az egyik az, hogy a munkaadók előírhatják az oltást a munkavállalóknak.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMEN KÖTELEZŐ AZ OLTÁS, AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL NEM

Ha már szóba kerültek a munkaadók, gyakori kritika Szeged gazdaságát illetően, hogy a város két legnagyobb munkaadója – nagy volumenű beruházások és komolyan vehető ipari park híján – még mindig az önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem. Ennek tükrében aztán pont ők voltak az elsők, akik rezonáltak a fent említett kormányzati döntésre, az előbbinél nem tették kötelezővé a vakcina felvételét, az utóbbi viszont pont ma jelentette be, hogy minden munkavállalójuknak 45 napja van felvenni a vakcinát. Ha mindez nem történik meg,

  • a munkáltatói jogkör gyakorlója először egy éves fizetés nélküli szabadságot rendel el,
  • majd ha ez letelik, és még mindig nincs oltása az illetőnek, akkor azonnal hatállyal megszüntetik a jogviszonyát. 

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald Belcampo
  2. Visszajelzés: stapelstein
'Fel a tetejéhez' gomb