Mindenmás

Napi pakk: köd, majd napsütés, olcsóbb gázolaj és a Verzió Filmfesztivál is vár ma rád Szegeden

Vastag pára- és ködtakaróval indul a szerda reggel, viszont délutánra már napos, száraz időben lesz részünk Szegeden. Hogy tovább fokozzuk a jó kedvet, csak szólunk, hogy van még két jó hírünk így reggelre. Az első, hogy mától olcsóbb lett a gázolaj, míg a második, hogy visszatért a Verzió Filmfesztivál is Szegedre. Főzd le hipergyorsan a kávéd, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365 minden: Réka, Andorás, Andorjás, András, André, Ariel, Ariéla, Ariella, Arietta, Delinke, Floransz, Florencia, Florentina, Jusztusz, Mátka, Meluzina, Nimfa, Rusztem, Tünde, Virgínia nevű olvasójának!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 538 éve Eislebenben megszületett Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
  • 96 éve született Sir Richard Burton Golden Globe-díjas walesi színész, filmszínész, rendező és producer. Legismertebb filmjei: Nagy Sándor, Nem félünk a farkastól, 1984.
  • 93 éve látta meg a napvilágot Ennio Morricone, Oscar-, Grammy-, kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, filmzene-szerző.
  • 89 éve született Roy Scheider amerikai színész (Cápa).
  • 52 éve született Téglás Zoltán magyar származású amerikai énekes, dalszerző és producer.
  • Ma ünnepli 49-ik születésnapját Sterbinszky Károly (DJ Sterbinszky) magyar DJ és producer, a szegedi Deja Vu Fesztivál állandó alakja.
  • 35 éve írták alá a McDonald´’s éttermi hálózat magyarországi kialakításáról szóló szerződését.
  • 23 éve hunyt el Dévay Camilla színésznő. Férje Udvaros Béla rendező, lánya Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő.

KÖDÖSEN INDUL A REGGEL SZEGEDEN

Szerdán párás, ködös lesz reggel és még ködszitálás is előfordulhat Szegeden. Említésre méltó csapadék nem várható, többnyire napos, száraz időben lehet részünk, egy kis élénk széllel megfűszerezve. Hajnalban 1 fok körül alakul a hőmérséklet, majd kora délután 12-14 fokot mérhetünk.

OLCSÓBB LETT A GÁZOLAJ

Mától bruttó 5 forinttal csökkent a gázolaj nagykereskedelmi árát, a benzin ára viszont nem változott. Az átlagárak az alábbiak szerint alakultak szerda reggeltől: 

  • 95-ös benzin: 506 Ft/liter,
  • gázolaj: 512 Ft/liter.

VISSZATÉRT A VERZIÓ FESZTIVÁL SZEGEDRE

A 18. Verzió Filmfesztivál ismét visszatért Szegedre, és a tavalyi évben online megtartott esemény idén már látogatható lesz személyesen is. Szegeden idén a Megálló Közösségi Ház és a Grand Café Szeged ad otthont a fesztiválnak, így november 10. és 14. között személyesen, 2 helyszínen nézhetnek meg 13 filmet az érdeklődők. A vetítéseken túl koncerttel, lapszám-bemutatóval, beszélgetésekkel várják az résztvevőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb