KözéletSmart Szeged

Nyilvánosságra hozták a tram-train konzultáció részletes eredményeit

Lázár János csütörtökön délután közölte: megvannak a tram-train konzultáció részletes eredményei, amelyet közel 4700-an töltöttek ki. A konzultációban olyan témakörökről mondhattuk el a véleményünket, mint hogy hétvégenként járjon-e a tram-train éjszaka, vagy, hogy csúcsidőben sűrűbben induljon-e járat a két város között.

Érdekesség, hogy a válaszadók 94 százaléka jó ötletnek tartja, hogy a tram-train hétvégenként éjszaka is közlekedjen Szeged és Hódmezővásárhely között, és csupán 6 százaléka ellenzi. A konzultációból az is kiderült, hogy a kitöltők 74 százaléka szeretné, ha csúcsidőben 15 percenként indulna járat a két város között.

INGÁZÓK, BÉRLETEK ÉS ÚGYNEVEZETT IKERVÁROSI KOMBINÁLT BÉRLETEK

A válaszadók mindezek mellett azt is támogatják, hogy az ingázók számára a tram-trainhez csatlakozó helyközi autóbuszokon, személyvonatokon ún. átszállóbérlet kerülne bevezetésre. Sőt, 90 százalékuk azt is előnyösnek tartaná, ha “ikervárosi” kombinált bérletet hoznának létre, amely észszerű felár mellett a szegedi tömegközlekedés további használatát is magába foglalja. A konzultáció további részleteiről egyébként itt tudsz tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb