Közélet

Rusvai Miklós: ráeresztették az emberekre a járványt, szabadon fertőz a delta variáns Magyarországon

Gyakorlatilag szabadon fertőz Magyarországon a gyorsan terjedő koronavírus delta variánsa – mondta Rusvai Miklós a Heteknek. A virológus reméli, hogy minél hamarabba korlátozó intézkedéseket vezet be a kormány.

Rusvai azt mondta a lapnak, hogy őt is meglepte, hogy milyen intenzitással zajlik a negyedik koronavírus-járványhullám, hiszen 6 millió oltott van Magyarországon és sokan átestek már a betegségen korábban. A virológus azt is elmondta, hogy most azért hasonló a járvány dinamikája, mint tavaly, mert a delta variáns sokkal gyorsabban terjed.

RÁERESZTIK A JÁRVÁNYT A LAKOSSÁGRA, MERT NINCSENEK ÉRDEMI KORLÁTOZÁSOK

Rusvai Miklós szerint, ráeresztik a járványt a lakosságra, ugyanis nincsenek érdemi korlátozások, nincs kötelező maszkviselés, nincs szerepe a védettségi igazolásnak és nincs tesztelés, kontaktkutatás sem. Így a vírus lényegében szabadon fertőz. Rusvai arról is beszélt, hogy információ alapján súlyos beteg oltatlanra jut egy oltott. A szakember egyébként osztályos orvosok beszámolóira hivatkozva azt mondta: jelenleg 5-7 oltatlanra jut egy oltott azok között, akik lélegeztetőgépen vannak vagy elhunynak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb