Kikapcs

Új közösségi tere lett a BTK-nak: megnyitott a Cafe Radnóti Szegeden

Országosan is jelentős kulturális térré szeretnék fejleszteni rövid idő alatt a ma hivatalosan is megnyitott Cafe Radnótit. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának új közösségi tere, a szegedi bölcsészkar volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról kapta a nevét és számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében – írja az egyetem honlapján.

A Szegedi Tudományegyetem vezetése is részt vett az SZTE legújabb, kulturális és közösségi terének hivatalos megnyitóján. A Cafe Radnótiban foglalt helyet és tekintette meg a rövid műsort Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Fendler Judit kancellár és Prof. Dr. Rovó László rektor. Stílszerűen egy Radnóti verssel, az „Eső esik, fölszárad” című költeménnyel indult az ünnepség, majd következtek a köszöntők.

A SPORT MELLETT A KULTÚRA LEHET AZ AZ ERŐ, AMI AZ SZTE 12 KARJÁT MÉG JOBBAN ÖSSZEKÖTI

“Amikor utoljára jártam itt, akkor egy használhatatlan tornaterem volt ez a helyiség. Ez az új és igényes hely, rengeteg régi emléket idéz fel bennem. Elsősorban az orvostanhallgató éveim jutnak eszembe, mikor különböző egyetemi klubokban hatalmas beszélgetéseket folytattak egymással az orvosi és a bölcsészkar hallgatói. Legendás viták voltak ezek az élet nagy dolgairól, a mai napig jó szívvel gondolok vissza rájuk. A SZOTE és a JATE Klub is több volt, mint egyszerű vendéglátóhely. Barátságok, szerelmek szövődtek. A sport mellett a kultúra lehet az az erő, ami az SZTE 12 Karját még jobban összeköti, egységesebbé kovácsolja” – mondta el Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora a megnyitón.

Nap, mint nap valami újdonsággal lep meg bennünket az SZTE:


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb