Közélet

Kásler Miklós: 346 Covid-ágyat kell felszabadítani hétfőtől Szegeden, újranyit a kiskunhalasi járványkórház

Kásler Miklós elrendelte, hogy november 15-től országosan több mint 12 ezer ágyat kell COVID betegek számára biztosítani, a 60 ezres ágyszámból – szivárogtatta ki a rendeletet Kunetz Zsombor egészségügyi elemző. A nem túl szívélyes hangvételű Facebook posztból az is kiderül, hogy a kiskunhalasi járványkórház is újranyit.

A dokumentum mellékletében található táblázatban megyei bontásban is sorolják az egészségügyi intézmények közül azokat, amelyeknek koronavírusos betegeket kell fogadniuk, a rendelet meghatározza azt is, hol, mennyi ágyat kell felszabadítani normál és mennyit intenzíves ágyként.

  • Szegeden az összesen 1821 ágyból 364 – et kell koronavírusos betegek számára fenntartani, 328-at normál, 36-ot intenzíves ágyként,
  • Hódmezővásárhelyen és Makón 591-ből 106 normál és 12 intenzíves ágy szükséges,
  • Szentesen a fenti három szám 428, 77 és 9,
  • míg Deszken 187, 34 és 4.

Az összes, kiszivárgott dokumentumot IDE kattintva találod.

Országosan a 60.465 kórházi ágy húsz százalékát, konkrétan 12.093 – at kell biztosítani súlyos koronavírusos betegek számára. Ennek további tíz százaléka, 1209 ágy az intenzív osztályokon kell legyen.

A listán ott van a tegnapi kormányinfón is emlegetett kiskunhalasi mobil járványkórház is, ergo napokon belül újranyithat ez is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb