Közélet

Megjelent a rendelet: akár három hónapnál is tovább tankolhatunk maximum 480 forintért Szegeden

Gyorsan lépett a kormány, rendelet formájában is megjelent a benzinárak 480 forintos maximálása. Ennek értelmében a jogszabály jövő hétfőtől, november 15-től lép hatályba és jelen állás szerint február 15-ig lesz hatályos. Ugyanakkor a rendelet szövegéből kiolvasható, hogy jövőre is várható a veszélyhelyzet meghosszabbítása, a veszélyhelyzet meghosszabbításával együtt pedig a benzinárplafont is meghosszabbíthatják.

Az árak fékentartása miatt megjelent rendelet lényege, hogy 480 forintra fixálja (egyelőre) három hónapra a benzin és a gázolaj árát a kormány. A kormány döntéséből az következik, hogy ennél olcsóbban adhatják az üzemanyagot a kereskedők, drágábban viszont nem. A rögzített árnál drágábban forgalmazókat akár be is zárathatják Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

AZ ÁRBEFAGYASZTÁS A PRÉMIUMTERMÉKEKRE NEM VONATKOZIK

Az árbefagyasztás a bejelentés szerint nem vonatkozik a prémiumtermékekre és a más oktánszámú üzemanyagokra, valamint az LNG-t tankolókra sem, mivel utóbbiak száma elenyésző. Az árak rögzítésének szükségességét három hónap után felülvizsgálnák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb