Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Márton Napi Sokadalom, képregényfesztivál és Európai Art Mozi Nap vár ezen a hétvégén Szegeden

Már csak pár óra van hátra a munkaidőből és végre elstartol egy újabb pörgős szegedi hétvége! Ma délután 3 órakor már kezdheted is a lazítást a Márton Napi Sokadalommal a Fokán, szombaton a képregények szerelmeseinek irány a Somogyi könyvtár, de ha egy jó art mozira vágysz, ne hagyd ki a Belvárosi Mozi vasárnapi ajánlatát sem! Érkezik a Szeged365 Kikapcs benne sok-sok programmal!

MÁRTON NAPI SOKADALOM A FOKÁN

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás, ennek apropóján pedig Márton Napi Sokadalmat rendeznek a Bárka Kézműveskikötő alapítói. Lesz ludas kása, középkori muzsika, Pavanne zászlóforgatók és egy 200 négyzetméteres gasztrosátor is. Mocselini Rudolf főszervezőt faggattuk, aki úgy fest, a hétvégén még Szeged és a világ első liba-szelfipontját is össze fogja hozni.

SZOMBATON ELSTARTOL A 13. KÉPREGÉNYFESZTIVÁL

A hónap főszereplője a 13, legalább is a Somogyi-könyvtárnál, hiszen tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Képregényfesztivált, méghozzá november 13-án. Hogy pontosan mi minden lesz? Mutatjuk: hét előadás, két kerekasztal beszélgetés, örömrajzolás a képregényalkotókkal, kiállítások, játékos totó nyereményekért, szelfi pont Piszkos Freddel és Chaplinnel, valamint gyermekprogram Asterix-szel és Obelix-szel.

VASÁRNAP AZ EURÓPAI ART MOZI NAP KERETÉBEN FESZTIVÁLDÍJAS ALKOTÁSOKKAL VÁRJA A FILMRAJONGÓKAT A BELVÁROSI MOZI

Fesztiváldíjas alkotások premier előtti vetítéseivel várja a filmrajongókat az Európai Art Mozi Nap, amelyet Európa-szerte több száz filmszínházban rendeznek meg november 14-én. A határokon átívelő eseményhez, a szegedi Belvárosi Mozival együtt 25 magyarországi intézmény csatlakozott. Öt új európai és három magyar filmmel is készülnek.

A HÉTVÉGÉN HITCHCOCK BEKÖLTÖZIK A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBA

November 12-én fergeteges vígjátékkal készül a krimi szerelmeseinek a Szegedi Nemzeti Színház, ugyanis akkor mutatják be Hitchcock 39 lépcsőfok című  klasszikus filmjének színpadi változatát. A darabot szombaton és vasárnap is megtekinthetitek a teátrum repertoárában.

EZEN A HÉTVÉGÉN IS PÖRÖGJ EGY NAGYOT A SZEGEDI ÉJSZAKÁBAN

Hungi

Hatalmas bulival indítja a hétvégét pénteken a Hungi, egy újabb emlékezetes Badgirls party-n engedhetitek ki a fáradt gőzt, a főszerepben Stefano Noferini-vel! Szombaton pedig a Nagy Gatsby Party-val készülnek a szervezők, ahol a bulihangulatról Loving Arms fog gondoskodni!

Törpe

Péntek este Dj Orka jóvoltából Deep, Melodic, Afro és House zenékre lazíthattok a Törpében, szombaton a Naked SZESZ zenekar új felállásban eljátssza legismertebb és legújabb dalait, majd Dj Tyka érkezik egy igazán pörgős  progressive house & melodic techno bulival!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb