Közélet

Megyei Príma díjat kapott a szegedi gyermekintenzív osztály, az ÁGOTA Alapítvány és a Szegedi Vadaspark

Szombaton adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Csongrád- Csanád megyei Szervezete a Tisza Szállóban a 2021-es év megyei Príma -díjait. A rangos elismerést idén az SZTE Gyermekklinika Intenzív osztálya, az ÁGOTA Alapítvány és a Szegedi Vadaspark vehette át.

A MEGYE KIVÁLÓSÁGAIT RÉSZESÍTETTÉK A DÍJBAN

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével. Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének. A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei Prima díjat megyénként hárman nyerhetik el.

Idén Magyar Tudomány kategóriában az SZTE Gyermekklinika Intenzív osztálya, Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában az ÁGOTA Alapítvány, míg Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában a Szegedi Vadaspark részesülhetett az egymillió forintos támogatással járó elismerésben.

Forrás: primaprimissima.hu, Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb