Kikapcs

Az oltás ellenére is van bennünk egyfajta félsz a nagy rendezvényektől – Balla Géza már alig várja, hogy visszatérjen a Szegedi Borfesztivál

Az elmúlt másfél év pandémiás időszaka miatt mostohán bánt az élet a szegedi nagy borrendezvényekkel, hiszen idén elmaradt mindenki kedvenc Szegedi Borfesztiválja és az ősz nagy durranása a jó öreg Bortér is. Így nem csoda, hogy ki vagyunk már szomjazva egy jó kis gondűzőre a Napfény városában. Ezért is örömteli hír, hogy csütörtökön Szegedre látogat a Ménesi borvidék közismert termelője, Balla Géza, aki a Garden Bistro-ban megrendezésre kerülő Borvacsorára hozza el unikális nedűit.

EGYETLEN BORVACSORÁVAL NEM LEHET PÓTOLNI A SZEGEDI BORFESZTIVÁLT ÉS AZ ŐSZI BORTÉR HANGULATÁT

Balla Géza kérdésünkre elárulta, nagyon hiányoznak már számára a gigantikus borünnepek, és alig várja már, hogy újra ezeken a rendezvényeken köszöntse a szegedieket, hiszen egyetlen borvacsorával nem lehet pótolni a Széchenyi tér mámoros hangulatát. Szerencsére azért akadnak olyan gasztrohelyek Szegeden, ahol lehetőséget nyújtanak a borászok számára, hogy bemutatókkal, kóstolásokkal megfűszerezett esteket tartsanak az érdeklődőknek.

AZ OLTÁS ELLENÉRE IS VAN BENNÜNK EGYFAJTA VISSZAHÚZÓDÁS A NAGY RENDEZVÉNYEKTŐL

“Nem egyszerűek ezek a dolgok a pandémia miatt, mindannyian érezzük, borászként, de sajnos borfogyasztóként is. Valahogy akkor is, ha oltottak vagyunk, van bennünk egy kis félsz, valamifajta visszahúzódás az ilyen nagyszabású rendezvényekkel kapcsolatban. Ilyenkor azt szoktam mondani félig komolyan, félig viccesen, hogy ne felejtsük el, hogy a bornak többek között vírusölő tulajdonsága is van. Az egészségünk védelme érdekében is 1-2 pohár szőlőnedű hasznos lehet” – vélekedett Balla Géza.

EGY BORÁSZ MINDIG ARRA TÖREKSZIK, HOGY MINDEN ÉVBEN MEG TUDJA LEPNI VALAMI ÚJDONSÁGGAL AZ ÉDES NEDŰ KEDVELŐIT

Természetesen pandémia ide, vagy oda, az élet nem áll meg, az ismert ménesi termelő is arra törekszik, hogy minden évben újdonságokkal lepje meg a borkedvelő embereket. Csütörtöki szegedi látogatásakor is magával hozza fiatal új, kellemes üde rozé és fehér borait, de nem maradhat ki a repertoárból a testes vörösborok kínálata sem a jellegzetes kékszőlő fajtákból.

Azt pedig csak valamennyien remélni tudjuk, hogy mindezeket az édes nedűket jövőre végig tudjuk kóstolni a Széchenyi tér platánfái alatt, ahol a borászok és a borbarátok együtt hódolhatnak a gondűző italok okozta felhőtlen perceknek.

A teljes beszélgetést Balla Géza bortermelővel, itt tudod meghallgatni:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: find more info
'Fel a tetejéhez' gomb