Közélet

A Makkosházi LIDL után az ALDI is bevezeti a fizetős parkolást

Megveszünk mindent is, ALDI áron. Viszont mindezt ezentúl villámgyorsan, ugyanis jövő szerdától másfél óra parkolás után 1500 Ft-ba fog kerülni egy újabb órányi négykerekű ácsorgás a Makkosházi szupermarket parkolójában. Pont, mint a szomszédos LIDL esetében.

AZ ELSŐ MÁSFÉL ÓRA INGYENES, UTÁNA A LIDL-BŐL ISMERT DÍJSZABÁS LÉP ÉLETBE

Az újdonságról egy Zoli nevű user osztott meg egy kihelyezett tájékoztatóról lőtt fotót a Szegeden Láttalak csoportban, a dokumentum tanúsága alapján az első másfél óra továbbra is ingyenes marad, a további megkezdett órákért azonban – akárcsak a közelben működő LIDL – 1500 Ft-ot számol fel óránként a parkolás menedzselésével megbízott PARK-FERR Parkolástechnikai Kft. Ez egyébként ugyanaz a budapesti székhelyű cég, akik a Makkosházi körúti LIDL placcáért is felelnek.

A tájékoztatón azt írják, hogy a forgalomszabályozás bevezetésével azt szeretnék biztosítani, hogy a kocsival érkező vásárlók számára minden esetben garantált legyen a szabad parkolás lehetősége. A változás november 24-től, jövő szerdától lép életbe, ergo ha ott hagytad a kocsid, (még) nem kell, hogy fejvesztve rohanj érte.

MI LESZ A KÖRNYÉKEN LAKÓKKAL?

A probléma ismerős lehet, többek között a Makkosházi körúti Tesco Express és LIDL szupermarketekkel foglalkozó cikkeinkben is említettük korábban. A városrészen a rengeteg paneltömb miatt szegedi viszonylatban nagy a népsűrűség, emiatt autóból is több van, viszont parkolóhelyből pont annyi van, mint amikor a környék paneljeit felhúzták a 70-es években. Az itt lakók ezért – többnyire jobb megoldás híján – a cikkünkben említett multik parkolóiban hagyják az autóikat, így viszont időnként pont azok nem tudnak megállni, akik vásárolni érkeznek, érkeznének.

Amikor márciusban először (és elsőként) írtunk a volt Media Markt épületében nyíló ALDI-ról, már érezni lehetett, hogy konfliktus lesz a parkolásból, többek között a Szeged 365 Társalgó csoportunkban is elindult a találgatás, hogy mi lesz a kínai üzlet megszűnése óta “életvitelszerűen” parkolók sorsa. A forgatókönyv adta magát, az ügyben azonban valahol mindkét félnek igaza van:

  • a szegedieknek, akik egyszerűen nem tudnak hová parkolni,
  • és a szupermarket-üzemeltetőknek, akik pedig szeretnének helyet biztosítani a saját vásárlóiknak, a saját magánterületükön.

A probléma megoldása persze nem a Makkosházán lakók, sőt, még csak nem is a bevásárlóközpontok üzemeltetőinek feladata lenne, viszont az önkormányzat az egyébként jövőbe mutató “járj bringával a munkába” szlogen hangoztatásán kívül semmi mást nem tett az ügyben az elmúlt 20 évben. A helyzet kapcsán (ismét) megkerestük a polgármesteri hivatal illetékeseit, bízunk benne, kivételesen válaszolni fognak a kérdésünkre. Mostanában valahogy nem szoktak, feltételezzük, problémák adódhattak a levelezőszerverükkel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb