Sport

Botka László: nem fog a Pick Arénában edzeni a Pick Szeged

A hét legmeglepőbb mondatára egészen péntek délig kellett várni, de megérte. Botka László a Városháza Dísztermében zajló közgyűlésen kifejtette, hogy a Pick Szeged csakis a meccseit játssza majd a vadonatúj komplexumban, az edzések maradnak az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Szeged polgármestere azt mondta, hogy amennyiben a csapat edzeni is ott akarna, fizetniük kellene érte.

A polgármesteri kijelentés alapos meglepetést okozott a közgyűlésen, amelynek élő videós és szöveges közvetítését az alábbi cikkünkben találod:

A csapat egyébként 1977 óta edz az 1974. november 7-én átadott újszegedi Városi Sportcsarnokban, az utolsó ott vívott nemzetközi meccsüket pont tegnap este játszották – ez utóbbin történelmi győzelmet arattak az észak-macedón HC Vardar ellen. A csapat új otthona a 40 milliárd kormányzati forintból épülő, a januári férfi Európa-bajnokság egyik helyszínéül (is) szolgáló, 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületű és 8300 szurkoló befogadására alkalmas PICK Aréna, a THW KIEL elleni összecsapást december 9-én már itt vívják majd a Kékek. Botka László az egyik képviselő meglepetésére reflektálva azt mondta ma délben, hogy úgy tudja, a csapat továbbra is Újszegeden akar edzeni.

A polgármester kijelentése egy kicsit bennünket is meglepett, az ügyben megkerestük a PICK Szeged sajtóosztályát is, amint választ kapunk tőlük, cikkünket frissíteni fogjuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb