Mindenmás

30 milliós Merci-terepjáróval büntetőfékezett az M5-ösön, a jogsija bánhatja (videóval)

A vezetői engedély visszavonását kezdeményezték annál a sofőrnél, aki az M5-ösön játszott “büntetőfékezősdit” még az év elején. Az esetről fedélzeti kamerás felvétel is készült, a “mozi” a rendőrséghez is eljutott, akik a 32 éves kecskeméti férfit gyanúsítottként hallgatták ki, valamint kezdeményezték a gépjárművezetői engedélyének visszavonását – írja a Police.hu.

A „Bp-i autósok közössége” nevű oldalon tettek közzé egy videót idén január 12-én, amelyen az látszódik, hogy szabálytalanul közlekedik egy személyautó az M5-ös autópályán. A történteket egy menetrögzítő kamera örökítette meg. A felvételen látható, hogy egy tehergépkocsi több kamion előzésébe kezdett, amit a mögötte haladó személyautó nem nézett jó szemmel. Ezért amikor a teherautó befejezte a manővert, az őt követő jármű – irányjelzés és megfelelő oldaltávolság tartása nélkül – elé vágott, majd indokolatlan fékezésbe kezdett.

Így nézett ki az új korában 30 milliós SUV-vel elkövetett büntetőfék-széria:

PECH VAN, HAVER: A RENDŐRSÉG IS LÁTTA A NAGYOT PÖRGŐ ROAD MOVIE-T

Az internetre kikerült videó nagyot ment, a közel 140 ezer néző között a rendőrség illetékesei is ott voltak. Az ügyben nemrég eljárást indítottak közúti veszélyeztetés miatt ismeretlen személlyel szemben. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei a térfigyelő kamerák felvételeit is elemezték, majd beazonosították a bűncselekmény elkövetőjét. A 32 éves kecskeméti férfit gyanúsítottként hallgatták ki, valamint kezdeményezték a gépjárművezetői engedélyének visszavonását.

BÜNTETŐFÉK-HAGYOMÁNYOK AZ M5-ÖSRŐL

Prosztó, egyben életveszélyes szokás, azonban az előző két jellemző dacára a büntetőfékezésnek erőteljes néphagyománya van az M5-ös autópályán. Íme egy kis Szeged 365 büntifék-bestof az utóbbi hónapok terméséből:

…és ha igazán ütőset akarsz, a végére íme a legdurvább:

Büntetőfékezés, százmilliós Ferrarival és Rolls Royce-szal, az M5-ösön, az egyik Szeged365 olvasó előtt. Bumm.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb