Mindenmás

Napi pakk: fagyos reggel, napos délután, majd egyetlen estére kitárja kapuit a szegedi Tisza Gyöngye

Végre kitört a hétvége, tehát boldogan jelentjük: hivatalosan is túléltük az uncsi hétköznapokat Szegeden. Hogy mit tartogat a hétvége? Szombat reggelre kutyahideget, lefagy az orrunk is a -7 fokban Szegeden. De, ne csüggedj, ettől még van program bőségesen. Forró kávé bekészít: itt a szombat reggeli napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Borbála, Barbara, Ada, Adina, Adna, Armilla, Babiána, Babita, Barbarella, Bóra, Bori, Boris, Boriska, Borka, Boróka, Ciklámen, Emerita, Hágár, Mór, Móric, Péter, Pető, Reginald és Varínia nevű olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 244 éve született Madame Recamier, akiről a “rekamié” ülőbútort elnevezték.
  • 72 éve megszületett Jeff Bridges amerikai színész (A nagy Lebowsky, Nyom nélkül).
  • 66 éve Detroitban meghalt Galamb József gépészmérnök, a Ford Motor Company főmérnöke, a T-Model megalkotója.
  • 65 éve született Varga Miklós énekes.
  • 52 éve látta meg a napvilágot Jay-Z zeneszerző, aki elsősorban filmzenéiről ismert (Birkanyírás, Halálosabb iramban).
  • Ma lett 48 éves Tyra Banks színésznő (8 bolondos éjszaka, Megoldatlan egyenletek).
  • 26 éve hunyt el Uzsoky Miklós villamosmérnök, matematikus, feltaláló.

FAGYOS REGGEL SZEGEDEN

Szombaton fátyolfelhős-napos időre számíthatunk és csapadék sem valószínű Szegeden, de nem ússzuk meg: hajnalban erős fagyok jöhetnek, -7 fok körül alakul a hőmérséklet. A délután sem hoz enyhülést, 4-5 fok lesz csupán, szóval téli kabát elővesz: brutál hideg lesz szombaton Szegeden.

ÚJRA KINYIT A TISZA GYÖNGYE

“Nem nyit ki 2021-ben a Tisza Gyöngye” – írtuk még áprilisban, pont aznap, amikor a harmadik hullám lezárásait követően 10-ből 9 szegedi vendéglátós örömtáncot járt a terasznyitás első napján. A december legnagyobb meglepetése azonban már a hónap első napján befutott, mint a szervező Dj Edgartól megtudtuk, egyetlen estére kitárja kapuit a fél évszázados, legendás szegedi diszkó.

SZOMBATON IS VÁR A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Múlt pénteken elindult a Szegedi Karácsonyi Hetek, a belváros pedig csettintésnyire változott adventi mesevilággá. Közkívánatra, érkezzen az idei forgatag első Szeged365 videóriportja, a Széchenyi téren ragyogó Szeged Eye-tól a Klauzál téren feszítő Rudolfon át a Dóm téri forralt borozós kánaánig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb