Kikapcs

A hét meglepetése: újra kinyit a Tisza Gyöngye!

“Nem nyit ki 2021-ben a Tisza Gyöngye” – írtuk még áprilisban, pont aznap, amikor a harmadik hullám lezárásait követően 10-ből 9 szegedi vendéglátós örömtáncot járt a terasznyitás első napján. A december legnagyobb meglepetése azonban már a hónap első napján befutott, mint a szervező Dj Edgartól megtudtuk, egyetlen estére kitárja kapuit a fél évszázados, legendás szegedi diszkó, a buliban pedig olyan közismert, sajnos már eltávozott szegedi lemezlovasokra emlékeznek,

Mielőtt belevágnánk a múltidézéssel megfűszerezett sztoriba, mutatjuk a legfontosabb infókat:

A dátum egyébként pont a Tisza Gyöngye megnyitásának negyvenhatodik évfordulójára esik.

AZ IGAZI RETRO, 1975-BŐL: ÁFÉSZ ÉTTEREM, KISZ-BULIKKAL

“A Tisza gyöngye 1975-ben kezdte a pályafutását mint ÁFÉSZ étterem” – magyarázta portálunknak az évekig tinibuli-felelős Brattke Edgar, a mostani emlékbuli szervezője. Az akkori korszaknak megfelelően KISZ támogatással tartottak táncos rendezvényeket, de az igazán nagy durranás a 80-as évek elején jött Kiss Ernő üzemeltetése alatt, amikor kiépítették Magyarország első sztereó hangrendszerét építették ki.

https://www.youtube.com/watch?v=JitRbHX-chA

AZ ORSZÁG LEGKOMOLYABB HANG ÉS FÉNYTECHNIKÁJA VOLT AKKORIBAN A GYÖNGYÉBEN

“Akkoriban az ország egyik legkomolyabb hang és fénytechnikával rendelkezett a jó öreg Gyöngye, sőt, Dj Bene Gábor nevéhez fűződik a diszkó rendezvények sikersorozatának kezdete az ország első videó-diszkója” – emlékezett vissza Edgar. A pultban ott sorakoztak nyolcvanas évek legendás szegedi lemezlovasai,

  • DJ Maki,
  • DJ Kakuszi Béla,
  • DJ Sajtos Szűcs László,
  • majd érkezett a következő generáció, Rat’N, Dj Iglódi, és 1987 től a 2001 – es zárásig Dj Edgar személyében. A csapathoz a 90-es években csatlakozott az ex Rádió 88-as Tóht Peti (DJ Pet) és a 2000-es évek első felének hands up slágergyárosa, DJ Harmath is. 

EGYSZER MINDEN JÓ DOLOG VÉGET ÉR… DE NEM ÖRÖKRE

Bezárás egyébként akkoriban is volt, 1990-ben egy rövid időre csukva maradtak a diszkó kapui, ezt követően a korábbi lemezlovas, DJ Sajtos vette át a Gyöngyét, aki két táncteret alakított ki a különböző zenei stílusok kedvelőinek. A fénykor az ezredforduló környékén ért véget, egy gyors mélyrepülést követően bezárt a legendás szegedi szórakozóhely.

A fináléban még egy (akkor még nagyon menő) Brooklyn Bounce “koncert” is összeszaladt, ami elég szürreális véget ért, a We love the 90’s blogunkban korábban pont erről sztoriztunk Dj Harmath-tal:

EGYETLEN ESTÉRE VISSZATÉR A GYÖNGYE-FEELING

A Tisza Gyöngye tizenhat év után, 2017. júniusában nyitott újra, egészen pontosan, az épület alatti, “garden” rész várta a 80-as, 90-es évek szerelmeseit. “2017-ben kerestem meg a teljes felújítást végző új tulajdonosokat és közösen újra megnyitottuk a Tisza Gyöngye szabadtéri diszkó részét, ami ezt követően még négy éven keresztül üzemelt” – magyarázta Dj Edgar, aztán, mivel a középső szinten apartmanokat alakítottak ki, a bulik pedig zavarták a vendégek pihenését, ismét be kellett zárni. Ennek híre idén áprilisban jött, pont aznap, amikor minden más szórakozóhely – levetve a harmadik hullám béklyóit – újranyithatott:

Az egy estés visszatérés ötlete az ősszel fogalmazódott meg a szegedi DJ fejében. “Leültem a Szálka vezetőségével és a szórakozóhely bezárásának 20. évfordulójára megegyeztünk, hogy rendezünk egy igazi, romantikus Tisza Gyöngye emlékbulit, amelyet a diszkó létrejöttének 46. születésnapján tartunk meg” – mondta a szervező, aki azt is elárulta, az est folyamán megemlékeznek azokról a legendás szegedi lemezlovasokról, akik a Gyöngyében szórakoztatták a közönséget de már nem lehetnek köztünk.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops services company
'Fel a tetejéhez' gomb