Közélet

Orbán Viktor: december 15-től indul az 5-11 évesek oltása (frissítve)

A csütörtöki Kormányinfó elmaradt, helyette azonban kaptunk egy Pick Arénát megnyitó Gulyás Gergelyt és egy nagy adag miniszterelnöki bejelentést, péntek reggelre. 3 helyett 5 százalékkal nőnek a nyugdíjak év elején, december 15-én indul az 5-11 évesek oltása, van pénz a béremelésre. Az összes bejelentés, egy helyen, a ma reggeli Kossuth Rádió interjúból.

ÉRKEZIK A NYUGDÍJEMELÉS

3 helyett 5 százalékkal nőnek a nyugdíjak az év elején – kezdte Orbán Viktor, azért van szükség erre, mert a Magyar Nemzeti Bank előrehozta az inflációs előrejelzését. Magasabb lesz az infláció, vagyis az áremelkedés, ezért magasabb lesz a nyugdíjemelés. 

VAN PÉNZ A BÉREMELÉSRE

Annyi pénz van béremelésre, amennyit a gazdaság megtermel – fogalmazott a kormányfő. “Azért dolgozunk, hogy előrelépjünk. Amit megtermeltünk, azt tudjuk szétosztani” – nyilatkozta.

DECEMBER 15. A DÁTUM, JÖN AZ 5-11 ÉV KÖZÖTTI KICSIK OLTÁSA

“December 15-én tudunk kezdeni” – fogalmazott a kormányfő az 5-11 évesek oltásáról. “Megvédjük a gyerekeinket azzal, ha beadjuk az oltást. Aki nincs beoltva, az akarva-akaratlanul mindnyájunknak árt” – fejtette ki Orbán Viktor.

Ha már témánál vagyunk, íme két izgalmas Szeged365 cikk.

Az első egy tanulmányt szemléz, amely arról szól, hogy mekkora az esélye, hogy kórházba kerüljön egy 5 és 11 év közötti gyerek, ha elkapja a koronavírust:

A másik pedig a Szegedi Pletykák rovatunk e heti kiadása. Arról a videóblog-sorozatunkról van szó, amelyben az “utca emberét” csípjük el, hogy kifaggassuk egy-egy aktuális téma kapcsán. Így látják a szegediek az 5-11 évesek oltását:

TÚL A CSÚCSON

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az új fertőzöttek száma 7000 alá csökkent, és a kórházban kezelt emeberek száma is csökkent. A lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent, valamint 166 ember vesztette életét.

A miniszterelnök azt mondta,

A helyzet inkább javul, a hullám csúcsán túl vagyunk.

VARSÓ, BRÜSSZEL

Az interjú fináléja külpolitikai témákat hozott, tételesen, röviden, ezekről beszélt a miniszterelnök:

  • A varsói csúcsról azt mondta, hogy nehéz hétvége volt. Hosszú hónapok óta szervezkednek azok az európai pártok, akik nem akarják a bevándorlást, de fontosnak tartják a családokat. “Brüsszelben pontosan ennek az ellenkezőjét csinálják. Szeretnénk megváltoztatni a brüsszeli politikát” – hangsúlyozta a kormányfő, mint mondta, a következő ilyen találkozó Spanyolországban lesz januárban.
  • Ma az EP-ben kisebbségben vannak a bevándorlásellenes és családokat támogató pártok. “Hosszú évtizedekre szükséges lenne egy nagy és erős párt létrehozása” – tette hozzá.
  • “Magyarország az egyetlen ország, ahol emberek döntötték el a bevándorlás kérdését” – mondta, majd közölte, még a békeidőben alkották meg az uniós bevándorlási szabályokat. A hatalmon lévő elitek azt gondolták, hogy jó dolog a bevándorlás – tette hozzá. A nyugatiak tehát belevágtak egy nagy kísérletbe – mondta a kormányfő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb