Mindenmás

Napi pakk: széllel és napsütéssel ront ránk Luca napja Szegeden

A szokásosnál rövidebbre sikerült ez a hétvége és már a hétfő is befutott Szegedre. Jó hír: elvonult a mediterrán ciklon, így csapadék ma már nem lesz, marad a szeles, de napsütéses időjárás Szegeden. Apropó! Ma van december 13-a, azaz Luca napja, tehát lehet készíteni a kisszéket karácsonyra. A reggeli mellé mi már bekészítettük a legtutibb infókat, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot minden Luca, Otília, Éda, Elza, Enid, Kenese, Lúcia, Luciána, Tilia, Víta és Vitália nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Luca napja. A decemberi asszonyi ünnepek közül hazánkban a legjelentősebb Luca napja. Luca napján kezdik készíteni a Luca székét, amelynek segítségével karácsony böjtjén felismerik a boszorkányokat.
  • 96 éve látta meg a napvilágot Dick Van Dyke színész (Mary Poppins, Halálbiztos diagnózis).
  • 93 éve született Jack Tramiel lengyel származású amerikai üzletember, a Commodore számítógépek kifejlesztője.
  • 92 éve megszületett Christopher Plummer kanadai színész, aki a legidősebb korában díjazott Oscar-díjas. 83 éves korában kapott Oscar-díjat a legjobb mellékszereplő kategóriában a Beginners (2010) című filmben nyújtott alakításáért.
  • Ma lett 54 éve Jamie Foxx színész (Vonzások és állatságok, Minden héten háború).
  • Ma 44 gyertyát fújhat el a szülinapi tortán Balsai Móni, Jászai Mari-díjas színésznő (Liza, a rókatündér).

HIDEG, DE NAPSÜTÉSES IDŐ VÁR RÁNK SZEGEDEN

Hétfőre már elvonul az a mediterrán ciklon, aminek köszönhetően vasárnap éjszaka egy kis hószállingózást kaphattunk Szegedre. A nap első felében még borult lehet az idő, de délutánra már kitisztul az ég és kisüt a nap. A szél ugyanakkor még élénk, erős lesz. Hajnalban -4, kora délután 4 fokot mérhetünk Szegeden

VIGYÁZAT, VALAHOL EGY CICA KÓBOROL

Még mindig nem tudni merre lehet az a nagymacska, amit még szerdán kaptak lencsevégre Kiskunhalasnál. Szakemberek szerint az állat akár 180 centi hosszú is lehet, és ha jó kondiban van, akkor több 10 kilométer is megtehetett a felvétel óta.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: my blog
'Fel a tetejéhez' gomb