Szegedi Arcok

Ennyi hőlégballon egyszeri és megismételhetetlen látvány volt Szeged egén – exkluzív interjú Papdi Balázzsal, a Magyarország 365 fotópályázat közönségdíjasával

Papdi Balázs fotóit minden bizonnyal egyetlen szegedinek sem kell bemutatni, hiszen szeretett városunkról készült, lenyűgöző felvételei naptárként ott díszítik falunkat, a legújabb életképeiben a Facebook-on gyönyörködhetünk, de nagyméretű vászonképei emelik az örömteli rendezvények hangulatát a szegedi Városháza házasságkötő termében is.

A fotóművész alkotásainak sikere pedig túlmegy városunk határain, ugyanis Papdi Balázs egyike annak a két szegedi fényképésznek, akiket a Magyarország 365 fotópályázaton a díjazottak között köszönthetünk. Dusha Béla Tisztelgés a tudósnak című, Karikó Katalint ábrázoló munkája az Életképek kategória második helyén végzett, Papdi Balázs Hőlégballonok Szegeden és környékén című fotója pedig a közönségdíjat nyerte el.

BALÁZS MÁR RÉGÓTA VÁRTA, HOGY A HŐLÉGBALLON EB-N ELKÉSZÍTHESSE KÉPEIT

Balázs elárulta számunkra, hogy már évek óta fotózza a hőlégballon versenyeket, az idei pedig különösen izgalmasnak bizonyult fényképész szemmel is, hiszen ez volt az eddigi legnagyobb szabású megmérettetés Szeged ege alatt, még pedig a 22. FAI Hőlégballon Európa-Bajnokság. Ennyi ballont pedig nem mindennap látni egyszerre a fejünk fölött, így a fotóművész is már tudatosan készült a rendezvényre, hogy megörökítse számunkra a rakás gigantikus színes “lufik” táncát.

Képünkön: részlet Papdi Balázs Hőlégballonok Szegeden és környékén című, közönségdíjas fotójából.

A KÖZÖNSÉGDÍJAS KÉP EGY FOTÓSOROZAT RÉSZÉT KÉPEZI

A közönségdíjas kép az elmúlt 5-6 évet összefoglaló 10 képből álló komplex fotósorozatból került ki: volt köztük közeli, illetve távoli kép, esti felvétel is a hőlégballonokról, egy másik a Dóm téri bemutatót ábrázolta, de akadt olyan is, amelyen Sándorfalváról szálltak fel a ballonok.

A SZEGEDIEK TÁMOGATÁSA NÉLKÜL NEM SIKERÜLHETETT VOLNA A DÍJ ELNYERÉSE

A fotóművész elárulta, az, hogy 37 ezer beérkezett pályaműből az ő alkotását találta a közönség az egyik legjobbnak, jóleső örömmel töltötte el, hiszen ebben nagyban benne volt a szegediek szeretete, rajongása Papdi Balázs képeiért, akik már a szavazás folyamán biztosították őt arról, hogy rá fognak voksolni. Az meg már csak hab a tortán, hogy a hamisíthatatlan helyi életképpel városunk hírnevét is öregbíthette, hiszen most országszerte mindenki Szeged csodálatos panorámájában gyönyörködhet.

Balázs úgy látja, városunk teli van kiaknázatlan lehetőségekkel, jobbnál jobb fotótémákkal, úgyhogy egyben biztosak lehetünk, a jövőben is fantasztikus képekkel fog elkápráztatni minket!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb