Sport

Megérkezett Üzbegisztánba a szegedi Nagy Péter, aki egyedüli magyarként indul a súlyemelő VB-n!

74 ország összesen 432 súlyemelőjével indul az üzbég fővárosban a 2021-es Súlyemelő VB, amelynek utolsó napján lép porondra az egyedüli magyarként induló Nagy Péter. A szegedi óriás edzője, Oláh Imre társaságában érkezett meg hétfő este Taskentbe.

“Megérkeztünk szerencsésen, 3 órakor már az ágyban is voltunk” – írta közösségi média oldalán a legutóbb, Spanyolországban szakításban 172, lökésben 210 kilót mozgató nehézatléta. Peti arról számolt be, hogy a délelőtti órákban egy antigén teszt és a szokásos akkreditáció vár rá.

A szegedi versenyző és edzője a repülőn:

…az üzbégreptéren, már az érkezés után:

…és íme a bajnoki szállás:

NEM GONDOLKODIK HELYEZÉSBEN, A 396 KILÓ A CÉL

„Helyezésben nem gondolkodom, ha azt a 396 kilót összetettben meg tudom emelni, mint amit az olimpián, már elégedett leszek, de ha annál kevesebb lesz, akkor sincs semmi gond – nyilatkozta az ólomsúlyú magyar az MTI-nek hétfőn, miután hazaérkezett egy hétvégi spanyolországi versenyről. “Csak tényleg legyen egy jó verseny, jól jöjjenek a súlyok, a többi most nem számít. Láttam a friss rajtlistát, huszonkilencen vagyunk a kategóriámban, én a B-csoportba kerültem, s a világbajnokság utolsó napján fogok emelni.”

SPANYOLORSZÁG VOLT A FŐPRÓBA

Nagy Péter kitért rá, hogy a legutóbbi, spanyolországi erőpróbán annyit teljesített, amennyit az elmúlt napok edzésein még nem tudott. „Jól ment kint, örültem neki nagyon. Szakításban 172, lökésben 210 kilót csináltam, s mindkét fogásnemben maradt bennem bőven tartalék, úgyhogy jó előjelekkel várom a vébét” – jelentette ki.

A szegedi óriás a VB utolsó napján, december 17-én lép szőnyegre, az eredményekkel első kézből jövünk majd a Szeged365.hu-n!

Fotók: Nagy Péter, Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb