Sport

Tömegbalhé volt a vasárnapi Szeged-Csanád GA meccs előtt, összeverekedtek a szegedi és csabai ultrák

Vereséggel fejezte be a 2021-es évet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 20. fordulójában, ahol a szegediek a Békéscsaba 1912 Előre együttesét láttál vendégül a várva várt Dél-Alföldi Derbin – írtuk meg vasárnap délután. A találkozó egy másik “találkozót” is magával hozott, a háromszoros túlerőben lévő csabai ultrák a szegediekre támadtak, majd kitört a balhé.

A vasárnap délutáni, meccs előtt bekövetkezett incidensről mindkét szurkolói klub kitette a maga narratíváját, a két beszámolóból az áll össze,

  • hogy 15 csabai ultra úgy döntött, hogy a vasárnapi meccs előtt “körülnéz” Szegeden,
  • déltől járták a “közeli” lakótelepet, majd 14 óra körül már autóval járva a várost, megláttak néhány szegedit egy kocsmában,
  • a 15 békéscsabai drukker ekkor nekitámadt a mindössze 5 szegedinek, akik természetesen nem tudtak mihez kezdeni a háromszoros túlerővel.

Íme a két szurkolói tábor beszámolója, a megjelenés sorrendjében, változtatás nélkül:

BÉKÉSCSABA FANS

“Szegedre a szurkolói csoportjaink a klubvezetés elleni bojkott miatt nem utaztak, viszont mivel a hazaiak minden erdei ajánlatunkat visszautasítják, 15 fő úgy gondolta, kicsit körülnéz náluk. Déltől jártuk a közeli lakótelepet, meglátogattuk a törzskocsmájukat is, de sehol senki. 14 óra körül már autóval járva a várost, megláttuk néhányukat egy eldugott kertvárosi kocsmában. Leparkoltunk a szomszéd utcában, de amire a felderítőnk visszament, már nem voltak sehol. Egy társaságuk viszont telibe belénkfutott a másik irányból. Szerencsétlenek a kezüket sem merték felemelni, így könnyen megettük őket, pedig köztük volt az egyik nagy vezérük is. Próbáltuk még kideríteni tőlük, hol vannak a többiek, de válasz nélkül elfutottak. Mivel a környéken már szépen gyűltek a rendőrök, haza is jöttünk ezután. Kíváncsiak vagyunk, a szegediek erre mit találnak ki, de mi nem fogunk kommentháborúkba belemenni. Ha adják, tudják hol kell jelentkezni…”

Az eredeti bejegyzést IDE kattintva találod.

ULTRAS SZEGED

“Ellenségeink azt írták a tegnapi eseményekkel kapcsolatos beszámolójukban, hogy kíváncsiak rá, erre mit találunk ki. Nos, természetesen mi beismerjük a történteket és az igazat mondjuk, mégha ők le is tagadták az elmúlt tíz évben az összes blamájukat (volt belőle nem kevés). Néhány emberünk(5 fő) valóban belebotlott a brigádjukba a kora délutáni órákban, és természetesen a háromszoros túlerővel nem tudtak mit kezdeni. A liláktól ez magukhoz képest jó akció volt (legalább egyszer csináltak valamit). Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy előzetes megkeresésünkre nem reagáltak, az incidens után pedig percek alatt köddé váltak, és kikapcsolták a telefonokat. Természetesen azonnal mozdult a brigádunk, de már késő volt. Így legyen ez egy pont a csabaiaknak, bár nyilvánvalóan a lepattanóra mentek, senki nem gondolhatja komolyan, hogy tizenöten találkozni akartak a Szeged táborral. Említették egyébként, hogy meglátogatták a nem létező törzskocsmánkat (mindig máshol találkozunk a rendőrök miatt), szívesen elmondtuk volna nekik, hogy hova jöjjenek, ha elérhetőek.”

Az eredeti bejegyzést IDE kattintva találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb