Szegedi Arcok

Bekebelezi a szemét a Göndör sori kiserdőt – változatlan a helyzet Petőfitelepen

Pontosan egy éve írtuk meg, hogy az agresszív kutyák elszállítása után egy helyi lakos egyedül rakta rendbe a Göndör sori elvadult területet. Nem kellett sokat várni, már februárban is irdatlan állapotok uralkodtak a Petőfitelep melletti kiserdőben és most, decemberben sem túl lenyűgöző a látvány.

Simon Sándor, tősgyökeres petőfitelepi lakos nem hagyta, hogy a környék az enyészeté legyen, és önerőből, egyedül kitakarította a Göndör sor egy részét – írtuk meg pontosan egy évvel ezelőtt, majd idén februárban arról cikkeztünk, hogy 1-2 hónap alatt visszatértek a hajléktalanok a közeli kiserdőbe és ismét elszabadult a szemét a területen.

MA SEM JOBB A HELYZET – AZÓTA IS SZEMÉTBEN ÚSZIK A TERÜLET

A dolog érdekessége, hogy pont ma látott napvilágot egy poszt a Szegeden láttalak Facebook csoportban, ahol egy illető a Göndör sor fái között megbújó szeméthalomról számolt be. Mint írja, végig tele van a kiserdő hulladékkal, amit a mellékelt képek is jól mutatnak:

NEM EGY EMBERES FELADAT A TERÜLET RENDBEDOBÁSA

Simon Sándor, tavaly nyár végére egy 250 – 300 méter hosszú, 50 méter széles részen egyedül takarított ki a Göndör soron. Ezután padokat, asztalokat vitt ki, játékokat, hintát a gyerekeknek, szalonnasütő helyet alakított ki, és még szemetesek kihelyezéséről is gondoskodott. Sándor akkor azt is elárulta, hogy mindezek mellett maradt még munka, hiszen a hajléktalanok után rengeteg szemét maradt a helyszínen, becslése szerint akár 4-5 teherautónyi hulladék már akkor rombolta az idilli képet. Ez azonban nem egyemberes munka, ennek eltakarításához nagyobb összefogás szükséges még ma is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb