Mindenmás

Szeged365 fotóriport: irdatlan szeméthegyek lepik el újra a Göndör sort

- Hirdetés -

A petőfitelepiek legnagyobb bánatára sajnos, még mindig akad bőven tennivaló a Göndör soron. A városrész lakóit először a környéken tanyázó hajléktalanok agresszív kutyái tartották rettegésben, majd, mikor megoldódni látszódott az ügy, és a kutyák, az erdős részen élő emberekkel együtt elkerültek a helyszínről, rengeteg szemét maradt utánuk, ami felborzolta az ott lakók kedélyeit.

Egy tősgyökeres petőfitelepi lakos azonban nem hagyta, hogy a környék az enyészeté legyen, és önerőből, egyedül kitakarította a Göndör sor egy részét, azonban a hajléktalanok után még rengeteg szemét maradt a helyszínen, becslése szerint akár 4-5 teherautónyi hulladék még rombolja az idilli képet. Ez azonban nem egyemberes munka, ennek eltakarításához nagyobb összefogás szükséges, mondta akkor kérdésünkre Simon Sándor.

- Hirdetés -

Sajnos úgy néz ki, ez az összefogás még nem jött létre, a Göndör sor fái között megbújó tisztáson bokáig lehet gázolni a szemétben, ami eléggé elkeserítő látványt nyújt azok számára, akik például kirándulnának, vagy sétálnának egy kicsit kiszakadva a város zajából a természetben.

Török Kornél fotóriporter kollégánk ma kiment a Göndör sorra, kameráján keresztül láthatjátok az ott uralkodó áldatlan állapotokat, amelyek nemcsak az ott élők komfortérzetét rombolják, hanem valamennyi természetkedvelő szegedit szomorúsággal töltenek el. A fák között egy újabb hajléktalan-laknak tűnő éptmény is megjelent, ott jártunkkor azonban nem találkoztunk senkivel.

- Hirdetés -

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb