Mindenmás

Szeged365 fotóriport: irdatlan szeméthegyek lepik el újra a Göndör sort

A petőfitelepiek legnagyobb bánatára sajnos, még mindig akad bőven tennivaló a Göndör soron. A városrész lakóit először a környéken tanyázó hajléktalanok agresszív kutyái tartották rettegésben, majd, mikor megoldódni látszódott az ügy, és a kutyák, az erdős részen élő emberekkel együtt elkerültek a helyszínről, rengeteg szemét maradt utánuk, ami felborzolta az ott lakók kedélyeit.

Egy tősgyökeres petőfitelepi lakos azonban nem hagyta, hogy a környék az enyészeté legyen, és önerőből, egyedül kitakarította a Göndör sor egy részét, azonban a hajléktalanok után még rengeteg szemét maradt a helyszínen, becslése szerint akár 4-5 teherautónyi hulladék még rombolja az idilli képet. Ez azonban nem egyemberes munka, ennek eltakarításához nagyobb összefogás szükséges, mondta akkor kérdésünkre Simon Sándor.

Sajnos úgy néz ki, ez az összefogás még nem jött létre, a Göndör sor fái között megbújó tisztáson bokáig lehet gázolni a szemétben, ami eléggé elkeserítő látványt nyújt azok számára, akik például kirándulnának, vagy sétálnának egy kicsit kiszakadva a város zajából a természetben.

Török Kornél fotóriporter kollégánk ma kiment a Göndör sorra, kameráján keresztül láthatjátok az ott uralkodó áldatlan állapotokat, amelyek nemcsak az ott élők komfortérzetét rombolják, hanem valamennyi természetkedvelő szegedit szomorúsággal töltenek el. A fák között egy újabb hajléktalan-laknak tűnő éptmény is megjelent, ott jártunkkor azonban nem találkoztunk senkivel.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb