Sport

Olasz Anna negyedik lett Abu-Dzabiban, Pádár Nikolett csúcsot döntött

Olasz Anna összetettben 4. helyen zárt, Pádár Nikolették váltója pedig akár világbajnoki érmet is szerezhet Abu-Dzabiban, a napokban zajló rövidpályás világbajnokságon – adta hírül a szegedi klub.

Olasz Anna összetettben 4. helyen zárt az idei nyílt vízi világkupán, miután a nagydöntőn a 17. helyen végzett, és ez is elég volt ahhoz, hogy megtartsa előkelő pozícióját a VK-n. A szintén Abu-Dzabiban zajló rövidpályás világbajnokságon a Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna és a HAÁSZ SZUE úszója, Pádár Nikolett alkotta kvartett öt másodperccel (!) javította meg az országos rekordot 4×100 méter gyorson, ezzel pedig hetedik legjobb idővel világbajnoki döntőbe jutottak a magyarok. A fináléban is közel voltak az új rekordhoz, és itt is 7. helyen végeztek.

Abu-Dzabi, 2021. december 16. Pádár Nikolett, Gyurinovics Fanni, Késely Ajna és Jakabos Zsuzsanna (b-j) a női 4×100 méteres gyorsváltó döntője után a rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban 2021. december 16-án. A magyar váltó a 7. helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

Pádár Nikolették váltója akár világbajnoki érmet is szerezhet, hétfőn 4×200 méter gyorson esélyük lehet elcsípni a dobogót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb