Szegedi ArcokVideo365

Szegeden élnek a legjobb emberek: árva gyerekből lett vendéglátós támogatja bevételének egy részével Petra gyógyulását

Lévai Kálmán, szegedi vendéglátós története ékes bizonyíték arra, hogyha valamit igazán akar az ember, azt el is érheti. Élete nem indult könnyen, hiszen árva gyerekként nőtt fel, s nem kicsi akaraterő és kitartás kellett ahhoz, hogy valóra váltsa álmait és beindíthassa saját vállalkozását. Nem felejtette el azonban, hogy milyen nehéz volt egyedül boldogulnia, ezért most, hogy már van miből adakoznia, minden erejével azon van, hogy segítséget nyújtson a szegedi nehéz sorsú gyerekeknek és családoknak.

MINDIG IS EGYEDÜL KELLETT BOLDOGULNIA

Kálmán elmesélte, nagy utat járt be, mire eljutott odáig, ahol most tart. Világ életében egyedül kellett boldogulnia, nem is fogadott el senkitől semmilyen segítséget, így önerőből építette fel vállalkozását. Szép lassan, fokozatosan, évről évre gyűjtögetett, spórolt, mire 2020-ban, pont a világjárvány kitörésekor nyitotta meg falatozóját, a Dunakorr Üzletház udvarán működő Bence Büfét, ami nevét Kálmán fiáról kapta.

ILYEN AZ, AMIKOR A SZEGEDI JÓTEVŐK ÖSSZEFOGNAK

A sors a jó embereket egymás útjába sodorja. Így volt ezzel Lévai Kálmán is, aki régi barátságot ápol az ismert szegedi jótevővel, a Kiemelt Példamutatás az Életben 2020 díjas Antoni Dusánnal. Kettejük missziója pedig nem korlátozódik csupán az ünnepi időszakra, egész évben azért dolgoznak, hogy jobbá tegyék azoknak az életét, akikre ráfér egy kis segítség. Idén, a koronavírus járvány fehér köpenyes Hőseit ajándékozták meg többször is: a II-es Kórház Covid-osztályának vittek bútorokat, hűtőt, élelmiszereket, készítettek szendvicseket az ott dolgozóknak, de emellett több száz gyermeknek is sikerült adományaikkal örömet csempészniük a hétköznapokba.

“A legnagyobb boldogságot számomra a gyerekek mosolya jelenti. Büszke vagyok rá, hogy amiben csak tudtam, segítettem. Szeretném a továbbiakban is folytatni ezt a munkát, ha a jó Isten is odafönt úgy akarja” – mondta el Kálmán.

A VENDÉGLÁTÓS HÁROM HAVI BEVÉTELÉNEK 10%-ÁVAL TÁMOGATJA PETRA GYÓGYULÁSÁT

A vendéglátós Antoni Dusánnal karöltve legutóbb például a ritka genetikai betegségben szenvedő szegedi kislánynak, Petrának segített, aki egy olyan kórral küzd, amelyben a világon kevesebb, mint 50 ember szenved. December elején a két jótevő közreműködésével gyűlt össze közel másfél tonna kupak. Az ebből befolyó összeg a kislány fejlődésében elengedhetetlen gyógykezelést fogja elősegíteni. Sőt, Kálmán gondolt egy nagyot, és felajánlotta Petra gyógyulására büféje három havi bevételének 10%-át.

“CSODÁLATOS ÉRZÉS, MENNYI JÓ EMBER ÉL KÖRÜLÖTTÜNK”

” Meghatódtam. Hihetetlen ez az összefogás, ami ismeretlen emberektől jön Petra felé. Csak kapkodjuk a fejünket, hogy ennyien szeretnének segíteni és támogatnak minket. Csodálatos érzés, vannak még jó emberek és itt vannak körülöttünk! – mondta el Józsáné Fehér Mária, Petra anyukája, miután tudomást szerzett Kálmán felajánlásáról.

A MEGJELENT CIKKEK HATÁSÁRA PETRA EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB KERÜLHETETT A GYÓGYULÁSHOZ

Az anyuka abba is beavatott minket, hogy Petráról megjelent korábbi cikkeknek köszönhetően, összehozta a sors őket egy amerikai családdal, ahol a gyermek ugyanezzel a betegséggel küzd és talán együtt el tudnak indulni a gyógyulás útján. “Felvettük a kapcsolatot a szülőkkel és ez hatalmas nagy reményt ad számunkra, hogy nem vagyunk egyedül. Ők indítottak egy szervezetet, ami kimondottan ennek a betegségnek a kutatásával foglalkozik, sőt, rábukkantak egy olyan orvosra is, aki találkozott már a gyakorlatban is ezzel a kórral. Most úgy néz ki, hogy eljuthatunk egy olyan orvoshoz, aki talán tud segíteni Petrának legyőzni a betegséget” – újságolta el számunkra az örömhírt a kislány anyukája.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb