Kikapcs

E.T. hazatelefonált? Furcsa fényeket láttak az olvasóink Makkosháza felett (frissítve)

“Ez biztos nem a párduc lesz” – írta a Szeged365 Társalgó csoportban Kitti, aki szokatlan fényjelenséget látott az égen péntek este 7 körül. Egy másik olvasónk fotókat is küldött, Tamás szerint “csak a szokásos péntek esti UFO-invázió” köszöntött be Makkosházán.

Egy valami biztos, most nem a Pick Aréna díszkivilágításáról van szó, a felsővárosiakat, petőfitelepieket szórakoztató, égen ragyogó kékség túl messze van a Makkosházi körút környékéhez, ahonnan az üzeneteket, fotókat kaptuk.

Az olvasói üzenetekkel párhuzamosan a Szegeden Láttalak csoportban is megjelent a téma, egy Adrienn nevű felhasználó egy “brutális nagy zöld hullócsillagról”, egy másik, Zsolt nevű srác pedig arról értekezett, hogy egy tűzgömb lehetett a Makkosháza felett látott valami:

“A nyugati égbolton, déli irányba húzott át, gyönyörű zöld fénnyel. A végén az is szépen látszott, hogy minimum három nagyobb darabra hullott szét. Amúgy tűzgömbnek hívjuk az ilyen meteorokat. A tűzgömb olyan meteor, melynek fényessége eléri vagy meghaladja a -5 magnitúdót, vagyis a Vénusz fényességét. A Föld légkörébe érkező meteorok esetén átlagosan minden ezredik számít tűzgömbnek.”

FRISSÍTVE: TÉNYLEG NEM A PÁRDUC VOLT

Szombaton kiderült, egyszerre két égi jelenséget láttak a ránk író Szeged365 olvasók:

  • a cikkünk borítóképén szereplő fények egy skyrose-ból származtak, az égi pásztázót egy romantikus szegedi lovag vetette be, hogy Mesi nevű szerelmét meglepje a születésnapja alkalmából,
  • a zöld fénnyel száguldó jelenség pedig egy ettől teljesen független, de nagyjából egy időben feltűnő ritkaság volt – mint Zsolti nevű olvasónk is írta – egy “tűzgömb” személyében.

Az utóbbiról az alábbi cikkünkben írtunk néhány nagyon klassz fotó és videó kíséretében:

Boldog születésnapot és még sok-sok égi rózsát (skyrose) kívánunk az ünnepeltnek! Hálásan köszönjük a beküldött olvasói fotókat!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb