Mindenmás

Már megint Mórahalom: újabb menekülő embercsempész balesetezett az éjszaka

A múlt hétfői, hét ember életét követelő tömegtragédiát követően a sors megismételte önmagát: kedd este 9-kor újra egy rendőrök elöl menekülő embercsempész és 8 illegális migráns utasa szenvedett balesetet, ráadásul még a helyszín is majdnem stimmelt, annyi különbséggel,

  • hogy most nem Mórahalom belterületén, hanem a város elkerülő szakaszáról menekülve csapódott fának a csempész,
  • és most nem történt tragédia, a 9 emberből egy sérült meg, ő is könnyebben.

Az 55-ös számú főúton, Mórahalom elkerülő szakaszán az egyenruhások 2021. december 21-én 21 óra körül intézkedés alá akartak vonni egy mikrobuszt vezető férfit – írja a rendőrség. A sofőr figyelmen kívül hagyta a jelzést, és az M5 autópályára hajtott fel, majd Balástya térségében onnan letért. Ezen az útszakaszon, egy jobbra ívelő útkanyarban a kisbusz megcsúszott, és egy fának ütközött. A sofőr mellett a járműben 8 illegális – magát szír állampolgárnak valló – migráns utazott, akik közül a baleset során az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, ellátására intézkedtek.

A rendőrök az ukrán sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

EGY HETE TÖRTÉNT A MÓRAHALMI TÖMEGSZERENCSÉTLENSÉG

Egy hete írtuk: tömegszerencsétlenség történt múlt hétfő éjjel Mórahalom belterületén, éjfél előtt egy szerb honosságú egyterű sofőrje – a fedélzeten 10 illegális migránssal – a rendőrök elől menekülve egy ház falának csapódott, felborult, a benne utazók közül heten meghaltak, négyen pedig megsérültek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: mr tire
'Fel a tetejéhez' gomb