Közélet

Már minden negyedik kimutatott új fertőzést az omikron okoz Magyarországon

Több nyugat-európai országhoz hasonlóan Magyarországon is korábban elképzelhetetlen sebességgel futhat fel az omikron variáns – jelezte a Neumann Labs ügyvezetője, aki kiemelte, hogy országosan egészen biztosan alulmérik az új mutáció jelenlétét.

Az első hazai omikron-fertőzötteket a Neumann Labs PCR vizsgálata mutatta ki. A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, melynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál.

MÁR MINDEN 4. KIMUTATOTT ÚJ FERTŐZÉST AZ OMIKRON OKOZZA

A vírus kimutatása óta mintegy másfél hét telt el, azóta pedig még jobban elterjedhetett a mutáció. Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője azt is megosztotta, hogy újravizsgálják a náluk mért pozitív mintákat, hogy azt már az omikron okozta-e. 93 mintából 20 volt egészen biztosan omikronos, és volt még pár, ami a határon mozgott, de szinte biztosan az volt. Ennek alapján náluk legalábbis már minden negyedik kimutatott új fertőzést az omikron okozza, tehát országosan egészen biztosan alulmérik az új mutáció jelenlétét. Az Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői tájékoztatása szerint eddig 15 omikronos esetet azonosítottak az állami laborban, és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak. Ez önmagában kevesebb, mint amit csak a Neumann mutatott ki.

Forrás: Index.hu, 444.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb