Szegedi Arcok

Homonnay Gergely még életben volt, amikor a mentők kiértek hozzá – újabb részletek derültek ki a szegedi kötődésű író haláláról

Szombat hajnalban holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát. Most, újabb, megdöbbentő részletek jelentek meg a Szegeden végzett író, influenszer és politikai aktivista bekövetkezett haláláról az olasz sajtóban. A HVG szerint még élt, amikor kihívták a mentőket.

A Repubblica nevű lap cikke szerint az aktivista újév napján, reggel ötkor érkezett meg a római Bananon nevű éjszakai klubba, majd koccintás után lement a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. A szórakozóhely tulajdonosai délben hívták a mentőket, ekkor az író még élt, de nehezen lélegzett, gyakorlatilag nem is volt eszméleténél. Bár a mentősök megpróbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel, Homonnay 13 óra 17 perckor meghalt.

MÉG NEM TUDNI, HOGY KÁBÍTÓSZER HATÁSA ALATT ÁLLT-E

Holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították. A klinikán végzik el azokat a vizsgálatokat, amelyek alapján meg tudják állapítani, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e a halálát. A Repubblica szerint Homonnay holmija között valamilyen port és folyadékot is találtak, ezeket is vizsgálják. A rendőrség a nyomozás során azt is próbálja kideríteni, hogy kivel töltötte élete utolsó óráit az aktivista. Felkeresték a római barátját, ő azonban már egy ideje nem találkozott az íróval, nem is tudott segíteni a tragédia körülményeinek tisztázásában.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb