Kikapcs

Újra magyar lett Európa legszebb adventi villamosa

Annak dacára, hogy nálunk továbbra is a szegedi fényvillamosok az abszolút kedvencek, az Európa legszebb adventi villamosa díjat már ötödjére húzta be egy miskolci járat. Az idén 11 ország 23 ünnepi díszbe öltöztetett járműve szállt versenybe a címért,

  • az első a miskolci,
  • a második a plizeni,
  • a harmadik a prágai lett,
  • a toplistára a borsodi szépség mellett még egy magyar, egy budapesti vilinger fért fel, a fővárosi a nyolcadik helyet szerezte meg.

Sajnos szegedi villamos nincs a helyezettek között, információink szerint nem is nevezték a Szegedi Közlekedési Társaság járatait (pedig a fotókat elnézve simán lenne esélyük) a cseh MHD86 közlekedési portál által meghirdetett megmérettetésre.

Íme az első helyezett, amelynek különlegessége, hogy a belsejében is totális a karácsonyi hangulat (a Rádió 1 ma reggeli műsorában Vadon Jani azt mondta, kisgyerekkel már-már kötelező program):

…a második (Plzen):

…és a harmadik (Prága):

Csak összehasonlításképpen, a szegediek sem piskóták, jövőre tényleg nevezni kellene egyet:

ÖTÖDJÉRE RENDEZTÉK MEG A VERSENYT, ÖTÖDJÉRE NYERT A MISKOLCI VILINGER

A versenyt ötödjére rendezték meg, és mivel a miskolci villamos ötödik alkalommal végzett első helyen, így abszolút győztesnek számít. A nemzetközi szavazást a cseh MHD86 oldal vezette, ahol idén 11 ország 23 járműve szállt versenybe az Európa legszebb adventi villamosa címért.

Ha arra jársz, még január 6-ig, ergo holnapig tudsz utazni a nyertes miskolci villamoson.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb