Közélet

Szeged365 live: startol a rendkívüli ülés az AGÓRA-ügyben (frissítve)

Rendkívüli, nyilvános ülést hívott össze ma reggelre Botka László polgármester, az esemény tárgya pedig egy “sürgősségi indítvány a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatói munkakörének betöltésével kapcsolatban hozott döntés ügyében.”

Az AGÓRA-ügy egyébként már egy hónapja húzódik Szegeden, ugyanis februárban lejár a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőjének, Orbán Hedvignek a megbízatása. Az önkormányzati pályázatra ketten jelentkeztek: a jelenlegi igazgató, Orbán Hedvig és egy “messziről jött ember”, Balázs Csaba is, a Siklósi Vár Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetője. A közgyűlés kulturális bizottsága zárt ülésen hallgatta meg a két pályázót, és úgy döntött, Balázs Csaba kinevezését javasolja. A Botka László vezette közgyűlés ez alapján ki is nevezte az utóbbit az Agóra élére, a döntés óriási felháborodást váltott ki a közgyűlésen, majd a különféle közösségi média csoportokban és a szegedi kulturális élet résztvevői között is.

Az ügy még ezzel nyilvánvalóan nem ért véget, hiszen Botka László rendkívüli, nyilvános ülést hívott össze ma reggelre, amit élőben közvetítünk Nektek!

FRISSÍTVE: A KÖZGYŰLÉS NEM VOLT HATÁROZATKÉPES

Egyetlen baloldali képviselő sem jelent meg az AGÓRA ügyében tartott, rendkívüli közgyűlésen. Reggel 8-kor indult az esemény, de nem a városháza dísztermében, hanem a Széchenyi tér 11. alatti földszinti tárgyalóban, ahová fizikailag be sem fér annyi képviselő, amennyivel határozatképes tud lenni a közgyűlés. A helyszínen a Fidesz-KDNP képviselőin és Szabó Bálinton kívül egyetlen politikus sem jelent meg, leszámítva az ülést levezető alpolgármestert. 8:15-kor jött a megismételt közgyűlés, Nagy Sándor ismét megállapította, amit már megállapított reggel 8-kor, mivel a két esemény között eltelt pár percben nem érkeztek meg a baloldali képviselők, a közgyűlés most sem volt határozatképes, ennyi, vége. A szegedi közgyűléseken nem ritkák a szürreális történések, azonban a mai mindent überelt, már csak az időtartamát tekintve is: az első közgyűlés 12, a második, megismételt 2 és fél percig tartott.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: site de afiliados
'Fel a tetejéhez' gomb