Közélet

Újabb fordulat az AGÓRA-ügyben: rendkívüli ülést hívott össze Botka László

Rendkívüli, nyilvános ülést hívott össze péntek reggelre Botka László polgármester, mint a képviselőknek körbeküldött levélből kiderül, az esemény tárgya egy “sürgősségi indítvány a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatói munkakörének betöltésével kapcsolatban hozott döntés ügyében.”

Az ügyben a legutóbbi közgyűlésen szenvedélyesen felszólaló Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) megkeresésünkre azt nyilatkozta, az álláspontjuk változatlan: sem a kinevezett igazgató végzettsége, sem a szakmai gyakorlata nem megfelelő. Ami furcsa, hogy a közgyűlés a megszokottakkal ellentétben nem a díszteremben, hanem a Széchenyi tér 11. alatti földszinti tárgyalóban lesz, a képviselőnő a közösségi média oldalán erre azt reagálta, hogy nem véletlenül:

“Nyílt ülés lévén biztosítani kellene helyet a képviselőtestület tagjain felül az érdeklődőknek, valamint a sajtó munkatársainak is, de ebben a teremben annyi férőhely nincs. Természetesen ha már az összehívás pillanatában pontosan tudta a polgármester, hogy 9-10 képviselőnél több biztos nem fog megjelenni az ülésen, akkor érthető a helyszín kijelölése, ahol ráadásul élő tévéközvetítés sem lehetséges. Méltatlan a város részéről ez a hozzáállás, ez a viselkedés.”

A rendkívüli közgyűlés péntek reggel 8-kor indul, a fejleményekkel folyamatosan jövünk majd.

KORÁBBAN ÍRTUK: DERÜLT ÉGBŐL A KINEVEZÉS

Februárban lejár a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőjének, Orbán Hedvignek a megbízatása, az önkormányzati pályázatra ketten jelentkeztek,

  • a jelenlegi igazgató, Orbán Hedvig – vagy ahogyan mindenki ismeri, Hédi,
  • és egy “messziről jött ember”, Balázs Csaba is, a Siklósi Vár Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetője.

A közgyűlés kulturális bizottsága zárt ülésen hallgatta meg a két pályázót, és úgy döntött, Balázs Csaba kinevezését javasolja. A Botka László vezette közgyűlés ez alapján ki is nevezte az utóbbit az Agóra élére, a döntés óriási felháborodást váltott ki a közgyűlésen, majd a különféle közösségi média csoportokban és a szegedi kulturális élet résztvevői között is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb