Mindenmás

Napi pakk: alig 1 fok, hajnali havazás, ritkábban járó 1-es villamos és szép lassan eltűnő Szeged Eye

Csíped a hóesést és a hideget? Ha igen, akkor most örülni fogsz, mert keddre is kaphatunk némi havat Szegedre. De ha hó nem is, hideg az biztosan lesz ma is. Ha a helyi közlekedéssel sietnél munkába, majd haza, akkor szólunk: az 1-es villamos már ritkábban jár, de extrának még azt is eláruljuk, hogy a Szeged Eye-t is elkezdték összepakolni a Széchenyi téren. Főzd le a reggeli kávéd, mutatunk minden fontos reggeli infót, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ágota, Agáta, Baltazár, Honoráta, Szalvia, Tasziló, Tézeusz, Vazul és Zsálya nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 61 éve született Eszenyi Enikő, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező (Sztracsatella, Legényanya).
  • 54 éve hunyt el Seress Rezső zeneszerző, zongorista, a “Szomorú vasárnap” című világsláger szerzője.
  • 42 éve született Maloveczky Miklós televíziós műsorvezető, énekes. Kaposváron született. A Maché együttes egykori énekese és a Több, Mint Testőr című televízió műsor műsorvezetője. 
  • 35 éve megszületett Kozák Danuta kajakozó, aki 6 olimpiai bajnoki címével a legeredményesebb magyar női sportoló. Legutóbb a szegedi Kárász Annával, Csipes Tamarával és Bodonyi Dórával közösen hoztak haza aranyérmet az olimpiáról.

ALIG 1 FOK LESZ MA SZEGEDEN

Jó hírekkel szolgálhatunk a tél szerelmeseinek, mert valószínű, hogy keddre is kapunk némi havat Szegedre. Az Időkép előrejelzése szerint a déli tájak fölött több lesz a felhő, a határ közelében hószállingózás is előfordulhat. Élénk, erős, időnként viharos lehet az északi, északkeleti szél. Hajnalban -3, kora délután 1 fok várható Szegeden.

SŰRŰBBEN JÁR A TRAM-TRAIN, AZ 1-ES VILLAMOS VISZONT RITKÁBBAN

Változott az 1-es villamos menetrendje, igazodva az 1-es vasútvillamos (tram-train) sűrítéséhez – olvasható az SZKT honlapján. Mint írják, az 1-es villamos 01.10-étől (hétfőtől) érvényes menetrendje alapján, ezentúl a Szeged vasútállomásról és a Pláza végállomásról a 13, a 15, a 17 és a 19 órás indulások kimaradnak.

BONTJÁK A SZEGED EYE-T A SZÉCHENYI TÉREN

Hétfőn délután futottak be a kamionok a Széchenyi térre és ma is folytatódik a munka, ugyanis elkezdték elbontani a Szeged Eye-t. Lázasan ment pakolás már hétfőn délután is, hiszen nincs egyszerű dolga a szerelőknek, ugyanis egy 33 méter magas és 144 érőhelyes monstrumot kell összekapniuk szerdáig. Magyar Andor kollégánk természetesen ma is kamerát ragadott és elcsípte a bontás legjobb pillanatait:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb