Sport

Szegedi dicsőség az Év Sportolója 2021 gálán: Kárász Annáék nyerték a csapatverseny kategóriát

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es Év Sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Szegedi dicsőség is jutott a gálán, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában a női kajaknégyes győzött, benne az MVM Szegedi Vízisport Egyesület versenyzőjével, Kárász Annával.

ISMÉT VAN KIRE BÜSZKÉNEK LENNÜNK: KÁRÁSZ ANNA ISMÉT A CSÚCSON

A 64. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki. A sorrendek 366 szavazat alapján alakultak ki.

  • A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választották a 2021-es év sportolójának,
  • az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett,
  • az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött,
  • az edzők között pedig Decsi András, Szilágyi és japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot.

“Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is” – mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron, aki a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán hetedik lett.

FIOLA FRANCIÁK ELLEN LŐTT GÓLJA LETT AZ ÉV SPORTPILLANATA

Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki. Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyzésben jeleskedő Blazsán Patrikot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át. Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.

BŐVEN VOLT SZEGEDI KÖTŐDÉSE A GÁLÁNAK

Az ünnepséget a koronavírus-járvány miatti egy év szünet után ismét nézők előtt tartották meg, Kárász Anna díja mellett további szegedi szál,

  • hogy Schäfer András labdarúgó az Év Sportpillanata díjat Sárosi Laurától, a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE nemrég visszavonult versenyzőjétől vette át,
  • továbbá az, hogy az est műsorvezetője két év után ismét az M4 Sport Szegedi Tudományegyetemen végzett műsorvezetője, Tihany Viktor volt.

EGY TÖKÉLETESRE SIKERÜLT ÉV MARGÓJÁRA

“Fantasztikus érzés, hogy a szegediek mennyire elismerik az MVM Szegedi Vízisport Egyesület sportolóit, mennyi szeretet övezi őket és milyen sokan szurkolnak, együtt örülnek a jó pillanatokban, de, ha valami rossz történik, akkor is ott állnak mögöttünk” – magyarázta év végi interjúnkban Kárász Anna. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan értékelte a pekingi olimpia aranyérmese a 2021-es évet, kattints a legutóbbi, vele készült interjúnkra vagy nézd meg Szeged365 videó formájában:

Fotók: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb