Sport

Öt arany, egy bronz: taroltak a szegedi gyorskorcsolyázók a 2022-es nemzetközi Pannónia Open-en

Három egyéniben, két váltóban szerzett aranyéremmel és egy bronzzal tért haza a Pannónia Open nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyről a Szegedi Korcsolyázó Egyesület (SZKE), Jászapáti Petra öccse, Péter 500, 1000 és 1500 méteren is tarolt a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.

  • A nőknél Somodi Maja bronznapot tartott, hiszen 1500 és 1000 méter után 500 méter távon is harmadik helyet szerzett. Összetettben Junior B korcsoportban pedig a második helyen végzett. 
  • Kormányos Nina legjobb eredménye az 1000 m elért 10. hely volt. Összetettben a 16. helyen zárta a versenyt korosztályának 47 főt számláló mezőnyében.
  • Férfi korcsoportban Jászapáti Péternek nem volt ellenfele a hétvégén. 1000 és 1500 méter mellett az 500 méteres döntő futamon is az első helyen végzett, és így az összetettben sem talált legyőzőre. 

A váltók versenyében a nőknél Somodi Maja volt érdekelt szegedi részről, és a magyar váltóval aranyérmet szerzett – tudtuk meg Mátyus-Lajtos Szandra edzőtől. Vegyes váltóban Jászapáti Péter csatlakozott hozzá, a szegediek egy újabb aranyéremnek örülhettek a végén. 

Fotók: Szegedi Korcsolyázó Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb