Szegedi ArcokVideo365

Intenzív kampányba kezdett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a megyében, nevelőszülőket keresnek

Senkinek sem kell bemutatni a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató lenyűgöző és odaadó munkáját Szegeden. Az intézmény most bővítené nevelőszülői létszámát, ezért annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegyék ezt a gyönyörű hivatást, intenzív kampányba kezdett.

Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Azért, hogy ezt a célt mielőbb elérjék egy kisfilmet is készítettek a megyénkben, hogy reményt és jövőt adjanak a gyerekeknek. A 4 perces kisvideóban több család is arról mesél nekünk, hogy miért is lettek nevelőszülők és hogyan tudtak azonosulni ezzel a nemes feladattal.

JELENLEG MINTEGY 23 EZER OLYAN GYERMEK VAN MAGYARORSZÁGON, AKI ELVESZTETTE A CSALÁDJÁT

Magyarországon jelenleg mintegy 23 ezer olyan gyermek él, aki valamilyen okból elvesztette a saját családját. A gyermekvédelmi gondoskodás rendszere ma már a nagylétszámú intézetek helyett szeretetteljes, elfogadó légkört igyekszik biztosítani azoknak a gyerekeknek, akik átélték ezt a traumát. Ők a nevelőszülők, akik készek a saját otthonukba fogadni a családjukból kiemelt gyermekeket. A nevelőszülő átmeneti segítséget nyújt, hiszen a cél az, hogy a gondozott gyermekek sorsa megnyugtatóan rendeződjön. Ami azt jelenti, hogy a gyermek vagy visszakerül vérszerinti családjába, vagy új családra lel, örökbefogadás révén. További részletek itt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb