Mindenmás

Lezúzott félsorompó, kitört oszlop és jelzőtábla: életveszélyes helyzetet teremtett egy férfi a figyelmetlenségével, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy vasúti átjáróba hajtott figyelmetlenül és a félsorompó karját letörve az oszlopot is kidöntötte – olvasható az Ügyészség hivatalos honlapján. Mint írják, a balesetben nem csak a férfi autója rongálódott meg, hanem a vasúttársaságnak is több ezer forintos kárt okozott és még életveszélyes helyzetet is teremtett.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 10. napján, délután 3 órakor közlekedett autóval Csongrád külterületén. A férfi az egyik mellékutat keresztező vasúti átjáróhoz közelítve a megfelelő követési távolságot nem tartotta be, így nem vette észre, hogy az előtte levő autó lassít, ezért hirtelen fékezett és jobbra kormányozott, hogy az ütközést elkerülje. A manőver ellenére a vádlott a vasúti átjárót biztosító félsorompó karjának ütközve azt letörte, illetve az oszlopot is kidöntötte. Az ütközés következtében a vasúti átjáró kezdete jelzőtábla, valamint a férfi autójának kereke is kitört. Az elkövető a vasút társaságnak 166 ezer forint kárt okozott.

VESZÉLYEZTETTE A KÖZLEKEDÉSBEN RÉSZTVEVŐK ÉLETÉT

A férfi a többszörös közlekedési szabályszegéseivel és az üzemi berendezés megrongálásával a vasúti közlekedésben résztvevők életét és testi épségét gondatlanságból veszélyeztette. A vádlottal szemben a járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A férfi bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb