Kikapcs

Szeged365 live: bejelentették a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadának 2022-es programját

Kíváncsi vagy, hogy milyen felejthetetlen produkciók kapnak helyet 2022-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán? Már nem kell sokat várnod, az új évad műsorát csütörtök délben, online sajtótájékoztatón jelenti be Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója. Videós stream és szöveges tudósítás a Szeged365.hu-n, cikkünk folyamatosan frissül!

12.00 INDUL AZ ONLINE SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Barnák László főigazgató megkezdte online sajtótájékoztatóját, melyet a Szegedi Szabadtéri Játékok hivatalos Facebook-oldalán követhetnek nyomon az érdeklődők.

A KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOKAT LÁTHATJA A KÖZÖNSÉG AZ ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI SZÍNPADON

A színházi előadások mellett idén koncerteket is láthat a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

  • Az előadások sorát június végén a Sakk című musical indítja. (június 24., 25.)
  • Július végén a Dominó – gyilkosság című krimi érkezik. (július 22., 23.)
  • Ezt követi augusztusban a Gyöngyhajú lány balladája című Omega musical. (augusztus 6.)
  • Szintén augusztusban látható a színpadon az Anconai szerelmesek című zenés komédia. (augusztus 19., 20.)
  • Idén több koncert is színesíti a programot, ezek közül az első Boban Markovics Orkestar koncertje. (június 22.)
  • Ezt követően a Budapest Bár vendégszereplésére invitálják a nézőket. (július 6.)
  • Dés László és vendégei, Básti Juli és Nagy Ervin is fellép a nagyérdemű előtt. (július 20.)
  • Augusztusban fellép a Csík Zenekar Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. (augusztus 10.)
  • Rost Andrea és barátai születésnapi koncertjét élvezhetik az érdeklődők augusztusban. (augusztus 17.)

Ahogy Barnák László elmondta, elindult a jegy és bérletértékesítés is a REÖK – palota jegyirodájában.

KONCERTEK SZÍNESÍTIK AZ ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI MŰSORÁT

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es évada június 22-én veszi kezdetét a Boban Markovics Orkestar fergeteges koncertjével. Ezt követően a Budapest Bár gondoskodik majd a remek hangulatról. Az idén 15 éves zenekar ezúttal is régi korok kedvenc muzsikáit hangolja újra egy nosztalgikus és üdítő est keretében július 6-án.

Fotó: hellomiskolc.hu

A bárhangulat ezután is folytatódik, köszönhetően a színház világához is ezer szállal kötődő Dés László dzsesszdallamokkal tűzdelt koncertjének. A Liszt- és Kossuth-díjas zeneszerző olyan kiváló vendégművészek társaságában érkezik Szegedre július 20-án, mint Básti Juli és Nagy Ervin – valódi zenei csemegére számíthatnak tehát az érdeklődők.

Fotó: fuhu.hu

A hagyományteremtő koncertsorozatot újabb legendás előadó folytatja: a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János. A neves alkotók nem először lépnek fel közösen, A dal a miénk című, magával ragadó estén a hagyományos és a modern hangzásvilág fúziójával kápráztatják el a zenerajongókat augusztus 10-én. Augusztus 17-én az örökifjú Rost Andrea születésnapi koncertje varázsolja el az újszegedi közönséget. A világhírű szoprán és vendégei “három tételben – három műfajban” töltik meg dallamokkal a ligetet, egy egyedi látványvilágú, nagyszabású koncert show-ban megcsillogtatva az elsősorban operadívaként ismert előadó sokszínűségét is.

Fotó: telepaks.net

IZGALMAS SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK IS SZEREPELNEK A REPERTOÁRBAN

Az újszegedi színházi előadások sora valódi kuriózummal kezdődik a Sakk két alkalmának köszönhetően, melyet 3 év után először a Szabadtérin láthat újra a közönség. Tim Rice Grammy- és Oscar-díjas szövegíró egy 1979-es amerikai–szovjet sakk világbajnokságot álmodott meg Björn Ulvaeus és Benny Andersson zenéjével, ahol a táblás játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak. Szenvedély, megszállottság, érzelmek, érdekek, sérelmek, kis és nagy csatározások keverednek az izgalmas zene ütemére, visszatérő közönségkedvencek előadásában. A különös végkifejlet pedig, Cornelius Baltus rendezésében és Kentaur lenyűgöző látványvilágával  június 24-én és 25-én bontakozik ki az újszegedi színpadon a PS Produkció jóvoltából.

Fotó: sakkmusical.com

A Dominó-gyilkosság című kétrészes krimi két előadása folytatja ezután az újszegedi nyarat. A Játékszín előadásának helyszíne egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. A frissen beiktatott miniszterasszony és munkatársai estéje egészen kellemesen indul, míg elő nem kerül egy levél, ami mindent megváltoztat…És a tengerről egyhamar nincs menekvés…Szente Vajk és Galambos Attila lebilincselő krimije két estén át, július 22-én és 23-án szögezi majd a székekhez az újszegedi közönséget.

Fotó: jatekszin.hu

Augusztus 6-án az Omega és anagyívű szerelmi történetek rajongói örömére a Gyöngyhajú Lány Balladája című, látványos ExperiDance musical érkezik, kiváló táncművészek és neves hazai énekes színészek előadásában, az újszegedi színpadra.

A 2022-es évadot a húsz éve töretlen népszerűségű Anconai szerelmesek zárja Újszegeden. A Veres1Színház fergeteges előadása az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a klasszikus magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel. Szilágyi Annamária rendezése felhőtlen szórakozást ígér, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, amelyet két alkalommal, augusztus 19-én és 20-án élvezhetnek majd az újszegedi liget lombjai alatt.

Fotó: jegy.hu

A JEGYIRODA MUNKATÁRSAI MEGLEPETÉSSEL VÁRJÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

Az újszegedi programokra, akárcsak a Dóm tér előadásaira többféle bérletkonstrukcióban válthatják meg helyüket azok, akik több estényi szórakozásra vágynak.  A zenés programok is bekerülnek a megváltható bérletek sorába – a mind az öt koncertre belépést biztosító Újszegedi koncert bérlet formájában.

A Reök-palotában található Fesztivál Jegyiroda munkatársai meglepetéssel várják az érdeklődőket. A készlet erejéig minden, személyesen jegyet váltó néző különleges Szegedi Szabadtéri-bonbont vihet haza a jegye mellé. A legalább két fő részére bérletet váltók pedig – szintén a készlet erejéig – a Szegedi Nemzeti Színház Szöktetés a szerájból című operájára szóló belépőkkel lehetnek gazdagabbak.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb