Közélet

Zacher Gábor, az omikronról: “az embereknek már tele van a t@kük ezzel az egésszel”

Az embereknek már elegük van a koronavírusból, de attól a vírus még itt van közöttünk – magyarázta Zacher Gábor a Hír TV – ben. “Egész egyszerűen az embereknek már tele van a t@kük ezzel az egésszel” – mondta, majd kifejtette, hogy egyre kevesebben tartják be a járványügyi szabályokat, a részben szegedi rendezésű Férfi Kézilabda EB-n például nagyon kevesen viseltek maszkot.

VANNAK EGYENLŐK ÉS EGYENLŐBBEK

Az interjúban szóba került a többek között a vadonatúj szegedi, PICK Arénában is zajló (Szegeden már csak zajlott, múlt időben) kézilabda EB is, mint mondta, nagyon megdöbbentette, hogy a lelátókon nagyon kevesen viselnek maszkot, a legmeglepőbb azonban az volt számára, hogy a VIP-páholyban maximum az emberek tíz százaléka vette fel azt. „Úgy látszik, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek” – nyilatkozta.

LEHET, HOGY A KÖVETKEZŐ VARIÁNS EGY SOKKAL DURVÁBB TÖRTÉNET LESZ

Zacher szerint az omikron-variáns hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy meglegyen a 90 százalékos átfertőzöttség. A kérdés az, hogy lesznek-e újabb változatok, mint mondta,

“Lehet, hogy a következő variáns egy sokkal durvább történet lesz.”

MOST NINCS POFÁZÁS

“Jelenleg a kórházak olyan betegekkel vannak tele, akik pozitívak, de egyéb betegség miatt kerültek kórházba” – magyarázta, mint mondta, úgy gondolja, nem ez lesz a legnagyobb probléma az elkövetkezendő időszakban, hanem az egészségügyi dolgozók hiánya, ha többen is elkapják a betegséget. Lehet, hogy nem jelentkeznek náluk nagyon súlyos tünetek, de akkor is kiesnek legalább egy hétre a munkából. Erre az egészségügyi rendszer nem tud felkészülni, csak helyettesítéssel lehet megoldani az így kialakult helyzetet.

“Én azt gondolom, hogy most nincs pofázás, most meló van. Ha be kell menni három napra, hát bemegyünk. Ha túlórázni kell, túlórázni fogunk” – magyarázta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb