Kikapcs

Elegáns helyen landoltunk: a tavalyi évben az ötödik legnépszerűbb hazai úti cél volt Szeged

A tavalyi évben az ötödik legnépszerűbb hazai úti cél volt Szeged – derült ki a Szallas.hu felméréséből. Mint írták, minden 5. foglalás a főváros szálláshelyeire érkezett 2021-ben, de nagyon népszerű volt még Siófok, Eger, Hajdúszoboszló és Szeged is.

A felmérésből kiderült, hogy a főváros és vonzáskörzete iránt nőtt a legnagyobb arányban a kereslet, 2020-hoz képest 18,7 százalékkal. Ezt követi Eger, Siófok, Hajdúszoboszló és Szeged. Ezek a városok adják a portálon leadott foglalások csaknem felét, 44,5 százalékot. Pécs, Balatonfüred, Gyula, Hévíz és Zalakaros szerepelnek még a foglalási számok eloszlása alapján készült toplistán. A foglalások negyede balatoni, ötöde Észak-Magyarországi.

TAVALY SZÁMOS REKORD SZÜLETETT

Tavaly egyébként számos rekord született a belföldi turizmusban, idén a Szallas.hu szakértői legalább a járványt megelőző 2019-es évhez hasonló, azaz 120-130 milliárd forint bruttó szobaárbevételre számítanak. Az online szállásfoglaló MTI-nek küldött előrejelzése szerint ezt a növekedést elsősorban nem a foglalások számának gyarapodása, hanem a három éve tartó áremelkedés idézi elő. A Szallas.hu által közvetített összes bruttó forgalom 28,44 milliárd forint volt tavaly, ami 2020-hoz képest 20 százalékkal, 2019-hez képest pedig 10,1 százalékkal nőtt.

SZILVESZTERKOR A NEGYEDIK HELYET FOGLALTUK EL

Szilveszterkor Budapest, Eger, Gyula, valamint Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok és Pécs is szerepel a legnépszerűbb belföldi úti célok között. A foglalási adatok alapján a Napfény Városa a negyedik lett, megelőzve olyan idegenforgalmi nagyágyúkat, mint Siófok, Hajdószoboszló vagy Pécs.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb