Mindenmás

Döntött a Szegedi Járásbíróság – egy hónapig sitten marad az utcán meztelenül talált, összevert vásárhelyi nő támadója

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak – írja a bíróság kedden délután kiküldött közleményében.

A megalapozott gyanú szerint január 29. napján délután – röviddel megismerkedésük után – a gyanúsított Hódmezővásárhelyen egy lakásban több alkalommal ököllel fejen és felsőtesten ütötte a sértettet. A sértettet röviddel ezt követően járókelők találták meg félmeztelenül, magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben a házhoz közeli vízelvezető árokban. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, jelenleg is kórházi kezelésre szorul.

FENNÁLL A SZÖKÉS, ELREJTŐZÉS VESZÉLYE, EZÉRT LETARTÓZTATÁSBAN MARAD

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú (2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint esetében az is megalapozottan feltehető, hogy meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást. A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el. A bíróság végzése ellen a védő fellebbezést jelentett be, ezért az nem vált véglegessé.

KÉT ÓRA ALATT ELFOGTÁK A RENDŐRÖK

“Kollégáink két órán belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint bántalmazott egy nőt Hódmezővásárhelyen” – írta még szombat estefelé közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság. Minden egyéb részletet itt találsz:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb