Mindenmás

Román férfi verte össze a félmeztelenül megtalált hódmezővásárhelyi nőt (frissítve)

“A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, akik szombat délután okozott súlyos sérüléseket a sértettnek” – írja közleményében az ügyészség, az irományból kiderül, hogy a hétvégén Hódmezővásárhelyen történt drámai esetről van szó.

Az elkövetőt egyébként rekord idő alatt fogták el:

AZ ALBÉRLETBEN VERTE ÖSSZE A NŐT

Mint az ügyészség közleménye írja, a megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. január 29. napján délután, Hódmezővásárhelyen, az albérletének szobájában többször ököllel fejen és felsőtesten ütötte a nőt. A sértettet röviddel ezt követően félmeztelenül, magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben találták meg egy a házhoz közeli vízelvezető árokban a járókelők, akik a mentőket értesítették. 

SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, MÉG MINDIG KÓRHÁZBAN VAN

A sértett az elsődleges adatok szerint súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, továbbra is kórházi kezelésre szorul – írja az ügyészség. Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány a tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén hoz döntést.

FRISSÍTVE (16:46): EGY HÓNAPRA ELRENDELTÉK A FÉRFI LETARTÓZTATÁSÁT

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak. Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú (2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint esetében az is megalapozottan feltehető, hogy meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást. A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb